Açıklama
İçindekiler
SWOT Analizi, bir kuruluşun güçlü yönlerini, zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini anlamasına yardımcı olur. SWOT Analizi Power Point Şablonu swot analizi için size kolay kullanılabilir format sunmaktadır.
Ücretsiz SWOT Analizi Power Point şablonu
SWOT analizi yaparak kendi şirketinizin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini keşfedin. Sizin için onlarca Swot Analizi Power Point Şablonu paylaşıyoruz.
Ücretsiz Swot Analizi Power Point Şablonu Özellikleri:
- % 100 düzenlenebilir ve değiştirilmesi kolay
- Microsoft Power Point”te kullanılmak üzere tasarlandı
- Her tür ekran için uygun 16: 9 geniş ekran formatı
SWOT Analizi nedir?
İşletmeler için en etkili analiz araçlarından biri olarak bilinen SWOT, Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler anlamına gelir. Bu analiz o kadar yaygındır ki, şirketinizin en az bir kez denemesi gerekir.
SWOT, bir eylem planı oluşturmaya ve bu planı gerçeğe dönüştürmeye çalışan bir iş analisti, ekip veya bireyler tarafından yürütülür. SWOT, her tür iş ve endüstri için yüksek uygulanabilirliğe sahiptir; ayrıca, bireyler bu analizi çalışma veya özel planlamada yararlı ve uygulanabilir bulabilirler. Ancak SWOT genellikle şirketlerde ve ürünlerde bahsedilir.
Daha önce de belirtildiği gibi, SWOT analizi dört ana özelliğe odaklanmak için kullanılan bir araçtır: GÜÇLÜ YANLAR, ZAYIFLIKLAR, FIRSATLAR ve TEHDİTLER. Açıktır ki, bu tür analizlerde hem iç hem de dış faktörler bağımsız ve nesnel olarak ele alınır. SWOT analizi, yukarıda belirtildiği gibi, gelecekteki planda işinizi etkileyen temel unsurları vurgulamak ve değerlendirmek için kullanılan bir araçtır. Genel olarak, bu dört özellik iki grup iç ve dış faktör olarak sınıflandırılır.
İç faktörler
Güçlü Yönler
İç faktörden biri Güçlü Yönlerdir. Bu özellik, işletmeniz için olumlu ve sağlıklı olarak algılanır. İşletmenizin güçlü yönleri, şirketinizin avantajlarını temsil eden özelliklerdir. Başka bir deyişle, sizi diğer rakiplerden üstün ve farklı kılan, sizi pazarda güçlü bir konuma sahip olmaya teşvik eden veya sadece şirketinizin ayakta kalmasını sağlayan güçlü yönlerinizdir.
Örneğin, en son teknolojiye sahip olmak veya ucuz işgücü kullanmak, SWOT analizinde bir S haline gelebilir. Şirketinizin S’sini belirlemek, SWOT analizinin ilk adımıdır. Bunu açıkça anlamadan, sahip olduğunuz değerli varlıklardan herhangi bir şekilde yararlanamazsınız ve kampanyanız için iyi bir plan yapmak kesinlikle zor olacaktır.
Zayıf yönler
İkinci adım, şirketinizin zayıf yönlerinin neler olduğunu bulmaktır. Genel olarak, her organizasyonun dezavantajları vardır; ancak bu, işletmeniz için kesinlikle sağlıksız değildir. En önemli şey, onları kabul edebilmeniz ve zayıflıklar üzerinde çalışmak için en iyi çözümü bulabilmenizdir.
Dış faktörler
Fırsatlar
Güçlü ve Zayıf Yönler iç faktörler olsa da, Fırsatlar ve Tehditler, çoğunlukla kontrol edemediğiniz, ancak ne yazık ki işinizi önemli ölçüde etkileyen dışsal olanlardır.
Hangi özelliklerin zayıf yönlerinizi ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini ve hangilerinin yeni güçlü yönler geliştirmeye yardımcı olabileceğini düşünmek için fırsatlar listelenmelidir. Fırsatların rastgele ve aniden gerçekleşmesi gerekiyor, ya kaçırabilir ya da kazanabilirsiniz. Ancak, onu kendiniz bile yaratabileceğinize inanıyorum.
Fırsatlar, işletmenizin gelecekte neden başarılı olacağının nedenlerini temsil eden olumlu özelliklerdir.
Bu faktörleri biraz araştırma yaparak ya da sadece şu soruları cevaplayarak anlayabilirsiniz:
- Pazarınızda veya yararlanabileceğiniz ortamda hangi fırsatlar var?
- İşletmenizin algısı olumlu mu?
- Son zamanlarda pazar büyümesi oldu mu veya pazarda fırsat yaratan başka değişiklikler oldu mu
- Fırsat devam ediyor mu yoksa sadece bir pencere mi var? Başka bir deyişle, zamanlamanız ne kadar kritik?
Tehditler
Fırsatlar gibi tehditler de onlar üzerinde kontrolünüz olmayan dış faktörlerdir. Pazar, ekonomi, politik veya çevresel düzenlemelerdeki değişikliklerden kaynaklanabilirler. Bununla birlikte, fırsatların aksine tehditler işletmeniz için sağlıksızdır.
Başka bir deyişle, şirketinizin geleceği üzerinde kötü etkilere neden olan olumsuz faktörlerdir. Bu faktörlerle pasif görünseniz de, kabul ederek, çözümlere hazırlanarak ve kötü şeyler olursa dikkatli bir plan yaparak bunlardan yine de yararlanabilirsiniz.
Tehditleri anlamak için şu soruları cevaplamalısınız:
- Mevcut veya potansiyel rakipleriniz kimler?
- Kontrolünüzün dışındaki hangi faktörler işinizi riske atabilir?
- Gelirlerin veya kârların düşmesine yol açabilecek olumsuz bir eğilim veya gelişmenin yarattığı zorluklar var mı?
- Pazarlama çabalarınızı hangi durumlar tehdit edebilir?
- Tedarikçi fiyatlarında veya hammadde mevcudiyetinde önemli bir değişiklik oldu mu?
- Satışlarınızı azaltabilecek tüketici davranışındaki, ekonomideki veya hükümet düzenlemelerindeki değişiklikler ne olacak?
- Ürünlerinizi, ekipmanınızı veya hizmetlerinizi eski haline getiren yeni bir ürün veya teknoloji piyasaya sürüldü mü?
Ücretsiz SWOT Analizi Power Point Şablonu
Güçlü yönlerinizi belirleyin
Ücretsiz SWOT Analizi Power Point Şablonu ile ilk adımda, şirketinizin gerçekten iyi olanı anlamak için ürünlerinizi ve hizmetlerinizi dikkatlice düşünmelisiniz, mal ve hizmetlerinizin rakiplerin aynı ürünlerine kıyasla benzersiz özellikleri var mı?
Diğer rakiplere göre avantajlarınız, iyi eğitilmiş insan kaynağınız, bol sermaye kaynağınız, itibarınız, deneyiminiz, referanslarınız, ödülleriniz veya bir yarışmadaki ödülünüz vb. Olabilir. Bununla birlikte, bir faktörün şirketinizin içinde veya şirketinizin kontrolü altındayken bir güç olarak kabul edildiğini unutmayın.
Zayıflıkları belirleyin
Güçlü yönlerin aksine, zayıf yönler, pazarlama planınızın gelişimini veya başarısını olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Bu dezavantajlar, örneğin insan veya sermaye kaynaklarının eksikliği, zayıf altyapı vb. Dahil olmak üzere şirketin içinden kaynaklanmaktadır. İşletmenizdeki zayıflıkları inceleyerek, durumu iyileştirmek için bazı çözümler veya ayarlamalar bulabilirsiniz.
Fırsatlardan yararlanın
Zaten tüm iç faktörleri inceledikten sonra, ücretsiz SWOT Analizi Power Point Şablonu ile pazardaki fırsatları aramanızın tam zamanı. Bir fırsat, pazarlama planınızın başarısı üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Örneğin, sosyal ağ kullanıcılarının sayısı önemli ölçüde arttığında, bu sitelerde başlatılan çevrimiçi pazarlamanız, potansiyel müşterilere ulaşmak için daha fazla fırsat kazanır.
Tehditleri inceleyin
SWOT analizi yapmanın son adımı, mümkün olduğunca çok sayıda tehdidi incelemektir. Dışarıdaki dezavantajları gözden geçirdikten sonra, bu durumlarla nasıl başa çıkılacağını veya riskleri nasıl en aza indireceğinizi bulmak için zamanınız olabilir. İşletmeniz için neyin tehdit oluşturacağını öğrenmek, işletme sahiplerinin kapsamlı incelemesini gerektirir.
Ayrıca, yaklaşan riskleri hızlı bir şekilde belirlemek için pazardaki yeni eğilime duyarlı olmaları gerekir. Örneğin, ileri teknolojinin patlaması, ürünlerinizin modasını geçmesine neden olabilir. Bu nedenle, pazarlama stratejilerinizi uygun şekilde değiştirmek için mümkün olduğunca çok sayıda olası sorunu belirleyin.
Gizlilik Politikamız
Kullanım Şartları
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.