Gantt Grafiği

Gantt Grafiği Kullanma

Henry Gantt tarafından 1910’da geliştirilen orijinal Gantt şeması, bugün kullandığımızla aynı değildi; aslında zamana karşı kaynakları gösterdi. Bugün, projelerimizi planlamak ve kontrol etmek için modern bir Gantt şemasını nasıl kullanabileceğimizle ilgileniyoruz.

Bir proje yöneticisinin bir proje programını günlük bazda kontrol etmek ve bağımlılıkları, değişikliği ve riskleri yönetmek için kullanabileceği birçok farklı teknik ve araç vardır. Bununla birlikte, bir yazılım aracını kullanmadan önce tekniği anlamak için teknikler ve araçlar arasında ayrım yapmak önemlidir. Bir yazılım aracını kullanma becerisi, mutlaka, arkasındaki tekniğin ayrıntılı bilgisinin veya etkili kullanımının bir göstergesi değildir.

Gantt Grafiği nedir?

Bir Gantt şemasının altında yatan kavram, hangi görevlerin paralel olarak yapılabileceğini ve hangilerinin sırayla yapılması gerektiğini belirlemektir. Bunu proje kaynakları ile birleştirirsek, kapsam (daha fazla veya daha az iş yapma), maliyet (daha fazla veya daha az kaynak kullanma) ve proje için zaman ölçekleri arasındaki ödünleşimi keşfedebiliriz. Proje yöneticisi, daha fazla kaynak ekleyerek veya kapsamı azaltarak, bitiş tarihindeki etkisini görebilir.

Gantt grafiği, bilgileri net ve anlaşılması kolay bir şekilde bir tür çubuk grafik olarak görsel olarak görüntüler ve aşağıdaki etkinlikler için kullanılır:

  • İlk proje programını oluşturun
  • Kaynakları ayırın
  • İlerlemeyi izleyin ve bildirin
  • Programı kontrol edin ve iletin
  • Kilometre taşlarını görüntüleme
  • Sorunları belirleyin ve bildirin

Bir grafik oluşturmak için, projeyi tamamlamak için gereken tüm bireysel görevleri, her bir görevin ne kadar süreceği ve hangi görevlerin diğerlerine bağlı olduğuna dair bir tahmin bilmeniz gerekir. Bu bilgileri bir araya getirme süreci, bir proje yöneticisinin projenin temel bölümlerine odaklanmasına ve tamamlanması için gerçekçi bir zaman çerçevesi oluşturmaya başlamasına yardımcı olur.

Gantt Grafiğinin Dezavantajları

Ancak Gantt grafikleri mükemmel değildir ve çoğu zaman çok fazla bağımlılık ve faaliyetle aşırı karmaşık hale gelirler. Bu, birçok yeni proje yöneticisinin planlama araçlarını kullanmaya başladıklarında içine düştüğü bir tuzaktır. Ana çalışma paketlerini özet olarak gösteren net ve basit bir plan üretmek, bu kadar ayrıntılı bir plandan çok daha iyidir, proje ilerlemesinin genel izlenimi kaybolur. Proje programı proje ekipleri arasındaki arayüzlere odaklanırken, iş paketi yöneticisinin bir iş paketi içindeki faaliyetlerin günlük detaylarını bir araya getirmesine izin verin.

Tek tek görevlerin göreceli önceliklerini ve bir göreve harcanan kaynakları göstermede de iyi değillerdir. Görevler, proje için önemi değil, kayan nokta miktarına göre önceliklendirilir. Örneğin, bir görevin geçen süresini açıkça gösterebilirler, ancak o görevi tamamlamak için kaç kişiye ihtiyaç duyulabileceğini o kadar kolay iletemezler. Bu nedenle, başka verilerle desteklenmezlerse, paydaşlara yanıltıcı bir izlenim verebilirler. Örneğin, öncelik diyagramı (bazen PERT grafiği olarak adlandırılır) gibi ek tekniklerin kullanılmasının yararlı olduğu yer burasıdır.

Bir öncelik diyagramı, karmaşık karşılıklı bağımlılıkları tanımlamak ve faaliyetlerin göreceli önceliklerini göstermek ve dolayısıyla projenin başarısı için en kritik görevleri vurgulamak için özellikle yararlı olan başka bir güçlü proje yönetimi tekniğidir.



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 476
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 233
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 229
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 342
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 935