Altı Sigma Proje Sözleşmesi

Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?

Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir.

Altı sigma proje sözleşmesi başarıyı sağlayacak gerekli kaynakları ve sınırları belirleyerek ekip odağını, etkinliğini ve motivasyonunu artırır, başarıya destek olur.

Altı Sigma proje sözleşmesi, proje başarısı için üst düzey gereksinimleri açıklar. Altı Sigma proje sözleşmesi, herhangi bir projenin kapsamını ve amacını tanımlayan temel bir belgedir. Her Altı Sigma projesinin belirli bir başlangıcı ve bitişi olan sınırlı bir süresi vardır.

Altı Sigma Proje Sözleşmesi Alanları

Proje Başlığı

Projenin başlangıcında belli olmayabilir, ancak projeyi tamamlayacaksınız ve projenin zamanla işletmeniz ve diğer insanlar için en iyi başarıya hizmet edecektir. Maliyetleri azaltmak istiyorsanız, “dışarıdan sağlanan malzeme maliyetlerini azatmak” uygun bir proje başlığı olabilir.

Siyah Kuşak / Yeşil Kuşak

Siyah Kuşak / Yeşil Kuşak süreç iyileştirme projesine liderlik eden kişidir. Proje liderini belirlemek önemlidir, böylece yönetim projeyi kimin yönettiğini bilir.

Herhangi bir proje sorusu veya problemi ortaya çıkarsa (ve her zaman ortaya çıkar), proje liderinin dayanabileceği bir kaynak belirlemek önemlidir.

Proje Başlangıç ​​Tarihi

Hiçbir proje sonsuza kadar ivmeyi koruyamaz. Bu alan esas olarak dokümantasyon amaçlıdır. Proje veya proje liderinin resmi olarak proje üzerinde çalışmaya başladığı tarihtir.

Öngörülen Proje Bitiş Tarihi

Beklenen proje bitiş tarihi muhtemelen mentor, uzman kara kuşak veya kalite lideri tarafından belirlenecektir. Projenin süresi, lider ve ekibe, iş koşulları, iş yükü, tatil programları, vb. göz önüne alındığında projeyi tamamlamak için yeterli zaman sağlayacaktır. Birçok işletme, projelerin ne kadar sürmesi gerektiğine dair genel yönergeler belirler.

Düşük Kalitenin Maliyeti

Prosesiniz tarafından üretilen kalitesizliğin maliyetini ölçmek bazen kolay, diğer zamanlarda zordur. Hurda üretiliyorsa -miktarını belirtin. Manuel ve gereksiz faaliyetler gerçekleştiren çalışanlar tarafından fazla saatler harcanıyorsa, bunu ölçün. İhlaller ve para cezaları alınıyorsa bunu ölçün.

Süreç Önemi

Her işletme süreçlerle çalışır. Öyleyse geliştirdiğiniz süreç nedir ve iyileştirmeye zaman harcamak neden yeterince önemlidir? Örneğin, hesap açma sürecini iyileştirmek istiyorsanız, sürecinizin rekabete kıyasla nasıl olduğunu, şirketinizin yaşam çizgisi olduğunu, müşteri deneyiminin nasıl acı çektiğini tespit edebilirsiniz.

Süreç Problemi

Sürecin işletme için neden önemli olduğuna dair yüksek düzeyde bir görüş edindikten sonra, nasıl bozulduğu hakkında konuşuruz. Örneğin, çevrimiçi veri kontrolü yoktur, müşteriler anında hesap açamaz ve bu da hayal kırıklığına neden olur, gereksiz süreçler insan hatasına yol açar, müşteri tarafından yazılan bilgilerin doğrulanması, teminatın yanlış gönderilmesine yol açar, vb.

Süreç Sınırları

Dünyadaki açlığı çözemeyiz ya da okyanusu kaynatamayız, o halde yutmadan önce 100 kez çiğneyebileceğimiz bir şeyi ısırdığımızdan nasıl emin olabiliriz? Projeyi bir başlangıç ​​ve bitiş noktası ile ilişkilendirin. Bir müşterinin aradığı andan şikayetin ele alınmasına kadar ve müşteriye karar hakkında bilgi verilir. Ardından, grubun misyonunu karıştıran kaçınılmaz sorun ortaya çıktığında, ‘Bu eylem / sorun, süreç durma ve başlangıç ​​noktalarımız arasında mı gerçekleşiyor?’ Diye sorabilirsiniz.Eğer cevap hayır ise, masaya yatırın ve ekibin eldeki göreve odaklanmasını sağlayın .

Proje hedefleri

Bu projeden ne gibi sonuçlar bekliyorsunuz? Döngü süresi yüzde 50 azalacak mı? Kusurlar giderilecek mi yoksa en azından yüzde 90 azaltılacak mı? Değişken maliyetler belirlenecek ve işlem başına belirli bir dolar rakamı ile sınırlandırılacak mı? Zorlu ama gerçekçi hedefler belirleyin.

Proses Ölçümleri

Projenin etkinliğini belirlemek için kullanacağınız önlemler nelerdir? Gün biriminden döngü süresi mi yoksa saniye cinsinden çağrı kuyruğu süresi mi olacak? Gerekli olabileceğini düşündüğünüz her şeyi belirtin, ancak bunların projenizin kapsamı içinde olduklarından emin olun.

Takım üyeleri

Aşağıdaki rolleri ve rolleri kimin dolduracağını listeleyin:

  • Sponsor
  • Proje lideri
  • Konu uzmanları (özellikle ekip çapraz işlevliyse ve çalışanlar birbirini tanımıyorsa, konuyu her ismin yanında parantez içinde listelemek bazen yararlı bir referanstır)

Proje Zaman Dilimi

Proje başlangıç ve (tahmini) durma noktalarını zaten belirledik. Bu tarihler arasındaki ana kilometre taşları (örneğin, sunumlar, Altı Sigma metodolojisinin aşamaları, vb.) Nelerdir? Mentorlar ve uzman kara kuşakla, sözleşmenin bu bölümünü oluşturmada çok yardımcı oluyorlar çünkü projeler gerçekleştirdiler ve her adımın ne kadar uzun süreceği konusunda bir fikirleri var.

İndirilebilir Proje Sözleşmesi Şablonu

Aşağıdaki altı sigma proje sözleşmesi şablonu hemen indirmek ve kullanmak içindir.



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. Altı sigma proje sözleşmesi başarıyı sağlayacak gerekli kaynakları ve sınırları belirleyerek ekip odağını, etkinliğini ve motivasyonunu artırır, başarıya destek olur. Altı Sigma proje sözleşmesi, proje başarısı için üst düzey gereksinimleri açıklar. Altı Sigma proje sözleşmesi, herhangi bir projenin kapsamını…
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 219
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 219
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 319
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 919