Yöneticiyi Yönetmenin 12 Kuralı

Yöneticiyi Yönetmek İçin 12 Altın Kural

Başarı tamamen işinizi yapma yeteneğinize bağlı olsaydı harika olurdu, Terfiler ve diğer avantajlar genellikle yöneticinizin sizi yönetmekte iyi olup olmamasından ziyade doğrudan yöneticinizi yönetip yönetemeyeceğinize de bağlıdır.

Yöneticiyi yönetmek için şu basit kuralları izlerseniz yöneticinizi mutlu ve yardımsever kılmak o kadar da zor olmayacaktır:

1. Yöneticinizi bir kaynak olarak düşünün.

Bir gözetmen (veya daha kötüsü bir ebeveyn) yerine, yöneticinizi işinizi yapmanıza yardımcı olacak bir hizmet sağlayıcı olarak düşünün. Yöneticiniz ihtiyacınız olan kaynakları güvence altına alır, sizin lehinize kararlar verir, departmanlar arası sorunlarınız üzerinde çalışır ve zam alabilmeniz için güvence yaratır.

2. Sözlerinizi tutun.

Yöneticiniz işinizi bitirmeniz için size güvenmek istiyor, böylece o zor durumda kalmayacaktır. Bu nedenle, bir görevi kabul ettiğinizde görevizi samimiyetle edin. Asla aşırı taahhütte bulunmayın ve taahüdlerinizi sonuçlandırın. Yoda’nın dediği gibi: “Yap ya da yapma, denemek diye bir şey yok.”

3. Sürprizlere yer vermeyin

Bazı kötü haberlerin yöneticinizi üzeceğinden korkuyor olsanız bile, son dakikaya kadar beklemeyin. Sık güncellemeler en iyi ve tek savunmanızdır.

4. İşinizi ciddiye alın

Yöneticiniz sizden mükemmel olmanızı beklemez, ancak yaptığınız şeyi gerçekten önemsediğiniz aşikar olduğunda bunu takdir eder. Yine de bu, kendinizi çok ciddiye almanız gerektiği anlamına gelmez. İşiniz konusunda ciddi olun ama kendi zaaflarınıza gülmeye istekli olun.

5. Öğüt verin ama sonra itaat edin

Yöneticinizin aptalca bir karar vermek üzere olduğunu gördüğünüzde, daha iyi bir alternatif önerin. Ancak, yöneticiniz bu kararı verdikten sonra, ısrarı bırakın ve kabul edip etmediğinize bakılmaksızın, onu uygulamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

6. Şikayet değil, çözüm sunun

Hiçbir şey bir yönetici, değiştirmek istemediğiniz ya da yöneticinizin değiştirme kabiliyetinin dışında kalan şeyler hakkında sizi dinlemeye zorlanmaktan daha fazla rahatsız edemez. Aklınızda bir çözüm yoksa bir sorunu gündeme getirmeyin.

7. Açıkça iletişim kurun

Yöneticinizle uğraşırken kısa cümlelerle konuşun ve yazın, bir noktaya değinmek için mümkün olan en az kelimeyi kullanın ve bu noktayı kolayca anlaşılır hale getirin. Bu, yöneticinizin işini kolaylaştırarak işinizi de kolaylaştırmaya yardımcı olur.

8. Elinizden gelenin en iyisini yapın

Yöneticiler, bir çalışanın ne zaman “onu aracağını” bilir. Başkalarının yaptığınız işte başarılı olmasını engelleyen engelleri aşarak, işinizi yalnızca sizin yapabileceğiniz şekilde yapmanızı beklerler. Elinizden gelenin en iyisini bekliyorlar.

9. En iyi nasıl “yönetildiğinizi” açıklayın

Tüm yöneticilerin “varsayılan” bir yönetim stili olduğundan, yöneticinizin işinizi yapmanıza nasıl yardımcı olabileceğini anlamasına yardımcı olmak size kalmıştır. Bu hem öz farkındalık hem de konuşma cesaretini gerektirir. İkisini de geliştirin, sonra konuşun.

10. Her toplantı için yeterince hazırlık yapın

Bazen yöneticiniz işinizin ayrıntılarını incelemek isteyecektir. Sakin bir şekilde cevap verin ve yöneticinizin yetkin olduğunuzu varsayar; tereddüt ederseniz, yöneticiniz öyle olmadığınızı varsayar. Yöneticinizle geçirdiğiniz her saat için en az bir saat hazırlık yapın.

11. Yöneticinizin kariyerine ilgi gösterin

Kendinizi paha biçilmez kılmak için, yöneticinizin ihtiyacı olduğunu anlamadan önce yöneticinizin ihtiyacı olan şeyi sunun.Yöneticinizin deneyimi ve perspektifi hakkındaki merakınızı ifade ederek bu ihtiyaçları nasıl tahmin edeceğinizi öğrenin.

12. Yöneticinizi başarılı kılın

İş tanımınızda ne yazarsa yazsın, önceliğiniz her zaman yöneticinizi başarılı kılmaktır. Benzer şekilde, yöneticinizin işi de sizi daha başarılı kılmaktır.

Yöneticiyi yönetmek için çabalarınıza rağmen yöneticiniz bu karşılıklılık kavramını “anlamazsa”, önceliğiniz farklı bir yönetici bulmaktır.

12 Easy Ways To Manage Your

Geoffrey James


  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 656
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 315
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 318
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 494
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 1.045