beyin fırtınası,

Beyin Fırtınası Tekniği

Beyin fırtınası genellikle işletmelerdeki profesyonellerin yeni ve benzersiz fikirler üretmek için kullanabileceği harika bir teknik olarak lanse edilir. Bu teknik genellikle diğer problem çözme ve fikir üretme teknikleri ile birbirinin yerine kullanılır. Beyin fırtınası günlük iş dünyası sözlüğünün bir parçası haline gelmiştir ve bunun iyi bir nedeni vardır.

Beyin Fırtınası Ne Demek?

Yaratıcı düşünme teknikleri arasında yerini alan beyin fırtınası genellikle bir grubun belirli bir soruna çözüm bulmak için kullandığı bir tekniktir. Beyin fırtınası ekip üyelerinin yeni fikirlerini serbest bir şekilde toplayıp kaydederek gerçekleştirilir. Beyin fırtınası oturumları genellikle bir avuç çekirdek ekip üyesinden oluşur ve genellikle bir yönetici tarafından yönetilir.

Beyin fırtınasının geçmişi 1939 yılına kadar uzanıyor. Beyin fırtınası terimi Alex F. Osborne adlı bir reklam yöneticisi tarafından ortaya atıldı. Çalışanlarının yaratıcı yeni fikirler üretememesi nedeniyle sinirli olan Osborne, ekip tabanlı bir çalışmaya odaklanan problem çözme için yeni yöntemler geliştirmeyi amaçladı. Yaratıcı düşünme oturumlarına ev sahipliği yapmaya başladı ve bu yaklaşımın yeni fikirlerin niteliği ve niceliğinde önemli bir artışa yol açtığını keşfetti. Osborne bu grup toplantılarına yani beyin fırtınası oturumlarına katıldı ve daha sonraki yayınlarında deneyimlerini bir teknik olarak aktardı.

Bu beyin fırtınası oturumları sırasında, takım için mevcut olan herhangi bir araç kullanılarak fikirler toplanır ve kaydedilir. Modern işletmeler tarafından, süreci hızlandırmak ve inceleme aşamalarını daha hızlı ve daha verimli hale getirmek için, dijital platformlar veya zihin haritası oluşturma araçları kullanılır. Mümkün olduğunca çok sayıda yeni öneri üretmek ilk etapta fikrin kalitesinden daha önemlidir. Bu sayede sayısız fikir ortaya koyulabilir. Tüm fikirler toplandıktan sonra ekip her birini değerlendirir ve sorunu çözme olasılığı en yüksek olanlara odaklanır.

Beyin fırtınası oturumu sırasında tüm grubu oturuma dahil etmek ve fikirlerin sayısını arttırmak için bazı tekniklere ihtiyaç duyulur. İlk olarak rahat bir toplantı ortamı oluşturmak önemlidir. Toplantıya katılanların benzer düşüncelere sahip olmaması, bu nedenle de farklı disiplinlerden insanlar olması çeşitli farklı yaratıcı düşünme tarzlarının bir araya gelmesini sağlayacaktır.

Beyin fırtınası oturumuna başlamadan önce çözmek istenilen sorunun açık bir şekilde tanımlanması ve bu sorunu çözerken yerine getirilmesi gereken kriterler açıkça belirtilmelidir. Herkes fikirlerini paylaştıktan sonra fikirlerin gelişmesi için bir tartışma başlatılmalı ve bu tartışmaya en sessiz insanların da katılımı sağlanmalıdır.

Yeterince kaliteli fikirler ortaya çıkmıyorsa fikir sayısını arttırmak için aşağıdaki bazı teknikler kullanılabilir:

Beyin Fırtınası Tekniği

Zihin haritası oluşturma tekniği; beyin fırtınası sürecini geliştirmek için görsel bir araçtır. Özünde, fikirler arasındaki ilişkilerin bir resmi çizilir. Sorun veya hedef yazılarak başlanılır ve katılımcılardan ilgili konuları düşünmeleri istenir. Katman katman içerik eklenir. Böylece daha önce ilgili olduğunu düşünmediğiniz bağlantılar gün yüzüne çıkabilir. Çok popüler hale geldiğinden, zihin haritalama yazılımını online bulmak kolaydır. Gerçek şu ki, büyük bir kağıt parçası da iş görebilir.

Ters beyin fırtınası tekniği; katılımcılara büyük bir parça sunar ve sorunun nedenini sorar. Sorunla başlanır. Bu sorunun nasıl oluşturulabileceği hakkında fikirler paylaşılır. Sorun yaratmanın harika yollarının bir listesi oluştuğunda bunları çözmek için süreç başlar.

Boşluk doldurma tekniği; hedeflere ulaşmak için aradaki boşlukları nasıl dolduracağınız hakkında kafa yormanıza yardımcı olur. Bulunulan yer ve hedef belirlenir. Katılımcılar boşlukları doldurmak için fikirlerini söyler ve elde edilen fikirler değerlendirilir.

SWOT analizi; organizasyonun güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditleri belirler. Genellikle potansiyel bir projenin veya girişimin üstlenmeye değer olup olmadığına karar vermek için kullanılır.

Beş neden tekniği; düşünce süreçlerinin ilerlemesini sağlamakta etkilidir. Basitçe ele alınan bir sorunla ilgili Bu neden oluyor sorusu? sorulur. Cevaplar geldiğinde soru tekrarlanır ve bu beş kere yapılır. Her seferinde daha derine, sorunun köküne inmek önemlidir.

Yazma tekniği; tüm bireyleri fikir üretmeye ve geliştirmeye teşvik etmek için kullanabileceğiniz yazılı bir yaklaşımdır. Yazma tekniği ile herkes düşüncelerini kağıda dökecek süreye sahip olur ve bunları paylaşma konusunda daha istekli hale gelir.

Rol tekniği; katılımcıların hedef yerine geçerek farklı bakış açısı ile soruna bakmalarına dayanan bir tekniktir. Burada hedef müşteri, servis sağlayıcı ya da üst yönetim olabilir.

Figür tekniği; tarihte önemli başarılara imza atmış ünlü isimlerin benzer bir durumda nasıl davranacağını düşünmeyi baz alır. Bu kişinin içinde bulunulan zor durumda nasıl davranacağı veya fırsatı yönetmek için neler yapacağı, duruma yaklaşımın nasıl olacağı üzerine tartışma yaratılabilir.