işten ayrılma nedenleri

İşten Ayrılma Nedenleri

Başarılı çalışanın işten ayrılma nedenleri arasında; İş arkadaşları arasında uyumsuzluk, yetersiz ücret, pozisyon değişikliği, aile problemleri, iletişim eksikliği vs.  gibi bir çok sebebi vardır. Başarılı  çalışanın işten ayrılma sebepleri neler? Hep birlikte göz atalım…

Başarılı çalışanın işten ayrılma nedenleri neler?

Az ödül, çalışanın işten ayrılma sebebidir

Çalışana başarılı hizmetlerinden ötürü, firma tarafından verilen az ödül bazen çalışanı hüsrana uğratarak, kıdemli personelin işten ayrılma sebebi olabilir. İşverenin çalışanlarını ödüllendirme yollarından bazılarını temsil eder  ancak hiç biri temel unsur olan ”iletişim” olmadan işe yaramaz. Para her çalışan için aynı şeyi ifade etmeyebilir. Ik departmanı çalışanlarınızın en çok neye değer verdiğini kavrayarak, ona göre hareket etmelidir.

İyi yönetim sistemi neden önemli?

Çalışanların sadık kalması için üst yönetimden beklentileri, takdir veya ödülün yerini asla tutmaz. Yönetim sistemi önemli, yönetim süreçleri yönetmek veya insanlara liderlik yapmak için yetenekli değildir. Sadece bir insan yaptığı bir şeyde iyi olduğu için bu onların iyi bir yönetici olduğu anlamına gelmez ve bu tamamen OLAĞANDIR!

Liderlik etmeye uygun olmayan insanlar liderlik pozisyonlarına konulduğunda bu çalışma yerinde yıkıcı bir durum yaratarak iş hacmini artırabilir fakat çalışanın moralini düşürebilir.

İşe Alma/Terfi

Başarılı çalışanlar için katkıda bulunmayanları, başka personelin hak etmedikleri halde pozisyonlara geldiğini görmek surata tokat yemek gibidir. Bu başarılı çalışanları işten ayrılma düşüncesine itebilir.

Fazla Mesai

İşverenler,  iş etiğine sahip veya bir grup insanı yönetme ve toparlamada çok iyi olan çalışanları görüp; onlara üstesinden gelebileceklerini düşündüğü daha çok proje, daha çok sorumluluk vermeye başlarlar. Belki başarılı çalışanlar daha çok çalışmanın üstesinden gelebilir ama yönetimden gelen sorumluluk ve titizliğin miktarı yüzünden işten kaçamayacaklarını hissetmeye başladıklarında problem oluşmaya başlar. Çalışan fazla mesai ve yüksek çalışma yüküne eğilimli olduklarından onların mahvolmasına sebep olacak bunalımda hissetmemelerini sağlamamak oldukça önemlidir..

Çalışan harika bir iş çıkartırken görürseniz bunu takdir edin ve ödüllendirin. Fakat onları bunu sürekli olarak gerçekleştirebilmeleri için nasıl yetkilendireceğinizi de söylemeden geçmeyiniz…

İşten ayrılma nedenleri nelerdir ?konusuyla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.