Yönlendirme Fonksiyonunun Önemi

Yönlendirme veya Yönlendirme işlevi, sürecin yönetiminin kalbi olduğu söylenir ve bu nedenle, hedeflere ulaşmanın etrafında gerçekleştiği merkezi noktadır.

Birkaç filozof yönlendirmeyi “bir girişimin yaşam kıvılcımı” olarak adlandırır. Aynı zamanda, bir işletmenin faaliyetinin fiilen başladığı yön sayesinde olduğu için, yönetim işlevini harekete geçirme olarak da adlandırılır.

Girişimin ana karakteri olarak aşağıdaki gibi birçok fayda sağlar:

Eylemleri Başlatır

Yönlendirmeler, astların iş performansının başlangıç ​​noktası olan işlevdir. Bu işlevden eylem gerçekleşir, astlar işlerini anlar ve verilen talimatlara göre yapar. Planlanan planlar ne olursa olsun, yalnızca fiili çalışma başladığında uygulanabilir. Yön faydalı hale gelir.

Çabaları İnkar Eder

Üstler, astları çalışmak için yönlendirebilir, ilham verebilir ve talimat verebilir. Bunun için her bireyin hedeflere ulaşma çabası gereklidir. Yönlendirme yoluyla, her departmanın çabaları diğerleriyle ilişkilendirilebilir ve entegre edilebilir. Bu, ikna edici liderlik ve etkili iletişim yoluyla yapılabilir. Çabaların entegrasyonu, bir endişeye etkinlik ve istikrar getirir.

Motivasyon Araçları

Yön işlevi, hedeflere ulaşmada yardımcı olur. Bir yönetici, astlarının performanslarını iyileştirmek için buradaki motivasyon unsurunu kullanır. Bu, ister parasal olsun ister parasız olsun, astlara bir “Moral yükseltici” olarak hizmet eden teşvikler veya tazminatlar sağlayarak yapılabilir. Motivasyon, astların, nihayetinde büyümeye yardımcı olan yeteneklerinin en iyisini vermesine de yardımcı olur.

Kararlılık Sağlar

Pazarda güneşin uzun vadeli hayatta kalması için endişe ve denge çok önemli hale gelir. Bu, yöneticiler tarafından dört araç veya yön işlevi unsurunun yardımıyla sağlanabilir – ikna edici liderlik, etkili iletişim, sıkı denetim ve verimli motivasyonun mantıklı karışımı. İstikrar çok önemlidir, çünkü bu bir işletmenin büyüme endeksidir. Bu nedenle bir yönetici, performans standartlarının sürdürülebilmesi için kendisindeki dört özelliğin tümünü kullanabilir.

Değişikliklerle başa çıkmak

İnsanların değişime karşı direnç göstermesi bir insan davranışıdır. Değişen ortama uyum sağlamak, planlı büyümeyi sürdürmeye ve pazar lideri olmaya yardımcı olur. Hem iç hem de dış ortamdaki değişikliklerle karşılaşmak için kullanılan yönlendirme işlevidir. Etkili iletişim, değişikliklerin üstesinden gelmeye yardımcı olur. Burada değişikliklerin doğasını ve içeriğini astlara çok net bir şekilde iletmek yöneticinin görevidir. Bu, bir işletmenin netleştirilmesine, kolay uyarlanmasına ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Örneğin, bir endişe el tezgahlarından elektrikli tezgahlara geçerse, üretim tekniğinde önemli bir değişiklik meydana gelir. Ortaya çıkan faktörler daha az insan gücü ve daha fazla makinedir. Buna astlar tarafından direnilebilir. Buradaki yönetici, değişikliğin astların yararına olduğunu açıklayabilir. Daha fazla makineleşme sayesinde üretim ve dolayısıyla kâr artar. Dolaylı olarak, astlar bundan daha yüksek ücret biçiminde yararlanır.

Kaynakların Verimli Kullanımı

Yönlendirme finansmanı, her astın işine yönelik rolünü netleştirmeye yardımcı olur. Kaynaklar, ancak daha az israf, çabaların tekrarlanması, performansların örtüşmesi vb. Olmadığında doğru bir şekilde kullanılabilir. Yönlendirme yoluyla, yönetici astlarına ilham vermek için yöneticisini, rehberliğini, talimatlarını ve motivasyon becerisini kullanırken astların rolü netleşir. Bu, maliyetlerin düşürülmesine ve karların artırılmasına yardımcı olan insan, makine, malzeme ve para kaynaklarının mümkün olan maksimum kullanımına yardımcı olur.

Yukarıdaki tartışmadan, bu yönün kesinlikle yönetim sürecinin kalbi olduğu doğrulanabilir. Kalp, vücudun her yerine kan pompalayan ve parçaların işlev görmesini sağlayan işlevi gördüğü için insan vücudunda önemli bir rol oynar. Benzer şekilde, yönlendirme, astların yeteneklerinin en iyisini ve bunu da sağlıklı bir ortamda gerçekleştirmelerine yardımcı olur. Yönetici, işin düzgün ve doğru bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için buradaki dört yön unsurunu kullanır.

“Yönetmenlik, performans standartlarını gerçekleştirmek için prosedürleri ve politikaları dikte ederek neyin ve ne şekilde yapılması gerektiğidir”. Dolayısıyla haklı olarak yönün yönetim sürecinin özü olduğu söylenmektedir.