İçindekiler
Ortak bir hedefe giden bir grup, ekip olarak motive edildiğinde en iyi performansı verecektir. Takım motivasyonu, ekip üyelerinin ihtiyaç ve gereksinimlerinin ekip tarafından ne kadar iyi karşılandığına göre belirlenir.
Etkili takım motivasyonu için bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:
- Ekibin amacı, ekip üyelerinin ihtiyaçları ve gereksinimleri ile uyumlu olmalıdır.
- Ekibin misyonunu yazılı olarak verin ve herkesin bunu anladığından emin olun (misyon, ekibin gerçekleştirdiği temelde bir eylem olduğu için).
- Takım motivasyonu sürekliliği için, takıma sürekli olarak (zor ama ulaşılabilir olması gereken) hedefler verilmelidir.
- Yetki eşliğinde bir ekip sorumluluğu vermek, ekibin performans göstermesi için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.
- Ekibe büyüme fırsatları sağlanmalıdır. Takım üyeleri terfi ettirildiklerini, becerileri ve yeterlilikleri geliştirildiklerini ve sürekli olarak yeni şeyler öğrendiklerini hissettiğinde takımın motivasyon seviyesi yüksektir.
- Etkili ve gerçek liderler, takımın kendini motive etmesi için ortam geliştirebilirler. Ekip üyelerinin kendini gerçekleştirme davranışları için teşvik sağlarlar.
- Ekibinize kaliteli / üretken zaman ayırın. Ekip üyelerinizle iyimser ve iyi ilişkiler kurun. Bu, sizi onlarla daha yakından tanıyacak ve işlerini ne kadar iyi yaptıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Verimli olabilecekleri ve morallerini artıracakları için görüşlerini ve fikirlerini memnuniyetle karşılayın.
- Motivasyon tamamen güçlendirme ile ilgilidir. Ekip üyelerinin beceri ve yetkinliklerinden tam olarak yararlanılmalıdır. Ekip üyelerini güçlendirmek, onları kendi eylemlerinden sorumlu kılar.
- Ekibe tutarlı bir şekilde geri bildirim sağlayın. Onların akıl hocası olun. Ekibe iyi ve olağanüstü performans için takdir sağlayın. Takıma olumsuz olmayan yapıcı bir geri bildirim verin.
- Çok fazla çatışma, uyuşukluk, ekip üyelerinin sorumluluklardan kaçması, iş tatmini eksikliği gibi ekip ruhunu caydıran faktörleri keşfedin ve dengeleyin.
Sonuç
Şirketinizin verimliliğini artırmak için çalışanlarınızın motivasyonunu artırmanın verimliliklerini de artırdığı bir gerçektir. Araştırmalara göre, ücretin tek başına çalışanları motive etmekte artık yeterli olmadıkları görülüyor. Çalışanların yaptıkları işlerin kurumsal hedefler üzerindeki etkilerini bilmek istedikleri, görüş ve düşüncelerini açıklamakta özgür olmaları, çalışma saatlerinde esneklik ve yöneticilerine gerektiğinde ulaşabiliyor olmaları gibi pek çok faktörün performanslarını oldukça etkilediği biliniyor. Bu yüzden, şirketinizde çalışanların motivasyonunu sağlamak ve performanslarına katkıda bulunacak noktaların farkında olmanız önem arz ediyor.
- Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 658
- Beyin Fırtınası Üzerine Yeni DüşünmeKuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 316
- Kuruluş Performans ÖlçümüPerformans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 319
- Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 495
- Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 1.049