Çalışan Ödüllendirme ve Takdiri

Çocuğunuzu ödevini bitirmesi veya odasını temizlemesi için motive etmek için kendinize bir çikolata veya kekin önemini sorun. Aynı şekilde, ödüller ve takdir, çalışanlarınızı olağanüstü performans gösterme, hedeflere ulaşma ve kuruma bağlı kalma konusunda motive etmek için son derece yararlı olabilir.

Çalışanların tanınmasının gücü, özellikle önlerinde binlerce kazançlı fırsat varken küçümsenemez.

Endüstrinin en iyi yeteneklerini kim çekmek, işe almak ve elde tutmak istemez? O halde neden çalışan motivasyonunu artırmanın ve onları hedeflerine ulaşmaya yönlendirmenin yeni yollarını keşfetmiyorsunuz? Sonuçta, bir kuruluşun performansı doğrudan insan kaynaklarının performansıyla ilgilidir. Bu basit bir mantıktır; eğer günlerini yaparsan, organizasyonunu onlar yapar.

Çalışan ödülleri ve takdir sistemi sadece insanlarla yapılacak olumlu bir şey değil, aynı zamanda etkili bir şekilde iletişim kurmak, onları sizin için iş yaratmaya ve getirmeye teşvik etmede etkili bir araçtır. Çalışanlarınıza varlıklarınız gibi davranmak ve onlarla uyumlu ilişkiler sürdürmek sadece şu anda iş sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gelecek için etkili bir strateji de sağlar. İşverenlerin ve yönetimin, sizi hedeflerinize götürebilecek yetenekli ve adanmış bir işgücü geliştirmek için proaktif olması gerekir.

Çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak, çabalarını takdir etmek ve onlara parasal ve parasal olmayan ödüller sunmak, kuruluşunuz için başarıda ortağınız olabilecek doğru bir iş gücü oluşturmanıza yardımcı olur. Çabalarının farkına varmak ve morallerini yükseltmek, üretkenliğin artmasına ve yıpranma oranının azalmasına neden olur. Motive olmuş ve kendini adamış iş gücünün bir şirketin kaderini değiştirebileceği kanıtlanmış bir gerçektir. Sonuçta, insan çabası, herhangi bir organizasyonun başarısına katkıda bulunan en büyük faktördür. Sadece üst yönetimin çabalarıyla organizasyonel hedeflere ulaşmak neredeyse imkansızdır. Planlarını uygulayan ve hem finansal hem de finansal olmayan hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan işgücüdür.

Bir ödül sistemi kurmak ve uygulamak, şirket politikalarının ve prosedürlerinin dikkatli bir şekilde analiz edilmesini gerektirir. Çalışanların çabalarının nasıl tanınacağına ve onlara ne sağlanacağına karar vermek, belirli bir işle ilgili sorumlulukların ve risklerin kapsamlı bir analizini gerektirir. Bir kuruluşun ödüllendirme sistemi de hedefleri, misyonu ve vizyonu ile uyumlu olmalıdır. İş profiline bağlı olarak hem parasal hem de parasal olmayan ödüller çalışanları kuruma daha fazla katkıda bulunmaya teşvik edebilir.

Parasal Ödüller:

Maaş artışı, teşvikler, sinema biletleri, tatil gezileri, özel günlerde parasal ödenekler, paraya çevrilebilir kuponlar, nakit ikramiyeler, hediye sertifikaları, hisse senedi ödülleri, tüm aile ve okul / okul ücretleri için ücretsiz veya indirimli sağlık kontrolleri çalışanların çocukları için bu kategoriye girer. Yönetim, parasal ödüller için şirket politikaları tasarlarken, faydaların olabildiğince geniş tabanlı olmasını sağlamalıdır. Sağlam planlama ve etkili uygulama gerektirir.

Parasal Olmayan Ödüller:

Parasal olmayan ödüller arasında kupalar, sertifikalar, takdir mektupları, patronla akşam yemeği, personel kabininin yeniden dekore edilmesi, eğlence kulüplerine üyelik, ikramiyeler, şirket tesislerinin kullanımı, öneri ödülleri, kravat iğneleri, broşlar, günlükler yer alabilir , terfi, yönetimde vb.

Parasal ve parasal olmayan ödüllerin bir kombinasyonu harikalar yaratabilir ve çalışanları sürekli olarak iyi performans göstermeye sevk edebilir. Uygun ve verimli bir çalışan ödül ve takdir programı, çalışanlar ve işveren arasında uyumlu ilişkiler kurabilir.