Çalışanlar için Motivasyon İpuçları

Çalışanlar, bir organizasyonun yapı taşlarıdır. Örgütsel başarı, çalışanların ortak çabalarına bağlıdır. Çalışanlar, motive olduklarında kurumsal büyümeye toplu olarak katkıda bulunacaklardır.

Aşağıda, bir organizasyondaki personeli / çalışanları motive etmek için bazı ipuçları verilmiştir:

Kendinizi değerlendirin – Personelinizin davranışını motive etmek, cesaretlendirmek ve kontrol etmek için, bir yönetici olarak kendi davranışınızı anlamak, teşvik etmek ve kontrol etmek çok önemlidir. Zayıf yönlerinizin ve organizasyonel tehditlerin olumsuz etkisini etkisiz hale getirmek ve azaltmak için güçlü yönlerinizi ve fırsatlarınızı kullanmaya çalışın. Yönetici, “Sen iyisin – Ben iyiyim” yaklaşımını benimsemelidir.
Personelinize aşina olun – Yönetici, personelini iyi tanımalıdır. Çalışanlarını ne kadar çok ve ne kadar iyi tanırsa, onları işe ve ekibe ve organizasyonel hedeflere ulaşmaya dahil etmek o kadar basittir. Bu aynı zamanda personelin bağlılığını ve sadakatini de davet edecektir. Samimi bir üst-ast ilişkisi, iş tatmininde kilit bir faktördür.

Çalışanlara belirli faydalar sağlayın – Personelinize bazı mali ve diğer faydalar sağlayın. Onlara ikramiye verin, fazla mesai için ödeme yapın ve sağlık ve aile sigortası avantajları sağlayın. İşten ara verdiklerinden emin olun. Tatillerin ve tatillerin tadını çıkarmalarına izin verin.

Yeni çalışanların işe alım programına katılın – İşe alım reklamlarıyla işe başlama gelir. Bu noktada, potansiyel katılımcılar iş ve organizasyon hakkında kendi izlenimlerini ve arzularını yaratmaya başlarlar. Seçimin gerçekleştirilme şekli ve ardından gelen işe alım süreci, iş ve organizasyon hakkındaki izlenimi oluşturacak veya zarar verecektir. Bu nedenle, yöneticinin reklamın çerçevelenmesinde ve ayrıca seçim ve işe alım sürecinde söz sahibi olması gerekir. Aday ile ilgili karar verildikten sonra yönetici, seçilen katılımcının katılma tarihi, ailenin taşınması sorunları, işten çıkarılma maliyeti vb. İle kişisel olarak ilgilenmelidir. Yeni işe alınan kişi ve tüm ekibinizin / personelinizin tamamen dahil olması, organizasyona ikna edici bir giriş sağlayacaktır.

Personele sürekli geri bildirimde bulunun – Personel nasıl performans gösterdiklerini bilmek ister. Personelinize düzenli ve yapıcı bir geri bildirim vermeyi deneyin. Bu, personel tarafından daha kabul edilebilir olacaktır. Geri bildirimi varsayımlara değil, gerçeklere ve kişisel gözlemlere dayandırın. Kişiyi kayırmaya veya çalışanı başka biriyle karşılaştırmaya kendinizi kaptırmayın. Personelinizle günlük veya haftalık olarak oturun ve geri bildirimlerin alınmasını sağlayın. Bu, çalışanın moralini yükseltmeye yardımcı olacak ve böylece personeli motive edecektir.
Çalışanlarınıza başarıları hakkında teşekkür edin – Sırtına bir şaplak atmak, bazı övgü sözleri ve çalışana / personele kişisel düzeyde bir tür geniş tanıtım ile bir kredi notu vermek, personeli çok motive edebilir. Resmi bültenlerde veya kuruluşun günlüğünde personelin olağanüstü başarılarından bahsetmeyi bir noktaya getirin. Sadece en yüksek katkıyı yapan çalışanı değil, aynı zamanda hedefleri karşılayan ve aşan çalışanı da kabul eder.

Etkili zaman yönetimi sağlayın – Zaman üzerinde kontrole sahip olmak, işlerin doğru şekilde yapılmasını sağlar. Personelinizi “kapalı” zamanlar, yani personelin işe konsantre olabilmeleri için iş rollerini yerine getirirken herhangi bir kesinti olmadığı birkaç saat ve personelin özgürce iletişim kurup etkileşimde bulunduğu “açık” zamanlar olması için motive edin. Personelinizle sorularını sorabilecekleri ve aynı zamanda dikkatinizi çekebilecekleri bire bir etkileşim oturumları planlayın ve böylece kendilerini ihmal edilmeyecekler. Bunların hepsi personeli motive etmek için uzun vadede işe yarayacaktır.

Organizasyonunuzda stres yönetimi tekniklerine sahip olun – Sizin ve personelinizin optimum baskı seviyeleri dahilinde çalışabileceği bir ortam yaratın. İşyerinde strese karşı iyimser bir tavır takın. Stres yönetimi konusunda eğitimler düzenleyin ve iş yerinde stresin nasıl azaltılabileceği konusunda grup toplantıları ile takip edin. Personelinize işte otonomi verin. Çalışanlarda stres belirtilerini belirleyin ve onlarla başa çıkmaya çalışın.

Danışmanlık tekniğini kullanın – Çalışanların / personelin işe, meslektaşlarına, üstlerine ve geleceğe yönelik duyguları, personel danışmanlığı aracılığıyla etkin bir şekilde ele alınabilir. Danışmanlık, çalışanın kimliğine kavuşmasını sağlayan bir ortam, teşvik ve destek sağlar.

Çalışanlara öğrenme fırsatları verin – Çalışanlar iş başında sürekli olarak yeni beceriler öğrenmelidir. İnsanların gereğinden daha sık iş atlatması ve kuruluşların artık çalışanlara iş güvencesi vermemesi nedeniyle genç kan çalışanları, özellikle sürekli öğrenmenin istihdam edilebilir kalmanın en iyi yolu olduğunu fark ettiklerini çok iyi ifade etmişlerdir. Çalışanlara becerilerini ve yetkinliklerini geliştirme ve becerilerini en iyi şekilde kullanma fırsatları verilmelidir. Personel hedeflerini organizasyonel hedeflerle ilişkilendirin.

Çalışanlarınız / astlarınız için bir örnek olun – Personeliniz için bir rol model olun. Personel söylediğiniz / iddia ettiğiniz şeyden değil yaptığınız şeyden öğrenecektir. Müşterilerinizle / müşterilerinizle etkileşim kurma şekliniz ve etkileşim bittikten sonra daha sonra nasıl tepki vereceğiniz, personel üzerinde bir etkiye sahiptir. Personel sözlü olmayan iletişiminizi (jestler, beden dili) daha yakından izler. Dakik olmak, kuruluşun sermayesini boşa harcamak, kuruluşun fiziksel ekipmanlarını yanlış yönetmek, personelden kişisel işlerinizi yapmasını istemek vb. Tüm personel üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Personelinizin izleyeceği bir örnek oluşturmayı deneyin.

Sık sık gülümseyin – Gülümsemenin, personelin moralini yükseltmede muazzam bir etkisi olabilir. Gülümseyen bir üst düzey iyimser ve motive edici bir çalışma ortamı yaratır. Gülümseme, özgüven, kabullenme ve cesaret beden dilinin temel bir bileşenidir. Sizin için çalışan personel hakkında iyi ve olumlu hissettiğinizi göstermek için sürekli, doğal ve sık sık gülümseyin. Personelden yeni fikirleri ve geri bildirimleri teşvik eder. Personel, görüşlerini bu şekilde tartışmaktan çekinmez ve tehdit altında değildir.

Etkili dinleyin

Dikkatle dinlemek, konuşan kişiyi tanımanın ve takdir etmenin bir biçimidir. Karşılıklı / Karşılıklı dinleme, çalışan / personel gelişiminin dayandığı samimi ve sağlıklı kişisel ilişkiler geliştirir. Yöneticiler astlarını dikkatle dinlemedikleri takdirde astların morali düşer ve fikirlerini paylaşmak veya görüşlerini vermek istemezler. Yöneticinin etkili bir şekilde dinlemesi, çalışanların moralini yükseltir ve böylece onları motive eder.

Etkili iletişim sağlayın – Personelinizi motive etmek için, öfke ifadelerini kullanmaktan kaçınma, personele ne yapacaklarını emretmek yerine personelin zihniyetini ve analizini bilmek için sorgulama tekniklerini kullanmak, yargılarınızı varsayımlara değil gerçeklere dayandırmak gibi etkili iletişimlere kendinizi kaptırın, Rahat ve istikrarlı bir ses tonu kullanın, etkili bir şekilde dinleyin ve yanıtlarınızda olumlu ve yardımcı olun. Görüşlerinizi personel ile paylaşın.

Yaratıcılığı geliştirin ve teşvik edin – Personel, örgütsel sorunları çözmek için yaratıcılık becerilerini geliştirmeye teşvik edilmelidir. Yaratıcılığını geliştirmeleri için onlara zaman ve kaynak verin. Sürekli beyin fırtınası oturumları düzenlemelerine izin verin. Personelden fikir ve önerileri davet edin. Çok üretken olabilirler.

Katı olmayın. Esnek olun – İşinizde esneklik sağlayın. Mümkünse esnek çalışma saatlerine izin verin. Gerekirse çalışanların ara sıra evde çalışmasına izin verin. Personelinizden fikir kabul ederken katı olmayın. Size karşı sorumlu olan çalışanlara, bir şans verilirse hangi değişiklikleri yapmak istediklerini sorarak esnek tutumları teşvik edin.

İş zenginleştirmeyi benimseyin – İş zenginleştirme, daha kaliteli bir çalışma hayatı için yer açmayı ifade eder. İnsanların, daha fazla tanıtım ve ilerleme fırsatları sağlayan daha zorlu ve ilginç bir işle kendilerini geliştirmelerine, şöhret ve başarıya ulaşmalarını kolaylaştırmak anlamına gelir. Çalışanlara işte daha fazla özgürlük verin, onları karar alma sürecine dahil edin, sadakat gösterin ve başarılarını kutlayın.

Ekibinize saygı gösterin – Yalnızca çalışanların görüşlerini paylaşma, açıklama ve kendileri olma haklarına değil, zamanlarına da saygı gösterin. Bu, çalışanların size ve zamanınıza saygı duymasını sağlayacaktır. Personele sadece çalışanlar / çalışanlar olarak değil, aynı zamanda bireyler olarak da saygı gördüklerini hissettirin.