Etkili Eğitim Programlarının Tasarlanması ve Geliştirilmesi

Eğitim programları, çalışanın yeteneklerini geliştirmede, mevcut bilgilerini yükseltmede ve yeni beceriler ve öğrenimler edinmesine yardımcı olmada çok önemli bir rol oynar.

Etkili eğitim programları, çalışanların değişikliklerle başa çıkmalarına, alışılmışın dışında düşünmelerine, kıyasıya rekabetten bir gülümseme ile kurtulmalarına ve organizasyonun başarısına etkili bir şekilde katkıda bulunmalarına yardımcı olur.

Çalışanların ihtiyaçları ve gereksinimleri göz önünde bulundurularak eğitim programları tasarlanmalıdır. Eğitim modülleri kesin, net ve bilgilendirici olmalıdır.

Eğitim programları sadece bunun için tasarlanmamalıdır. Çalışanlarınızın gerçekten herhangi bir eğitime ihtiyacı olup olmadığını veya sadece bir formalite olarak yapılıp yapılmadığını öğrenin.

Etkili Eğitim Modülleri Tasarlama ve Geliştirme

Çalışanlarınızı Tanıyın:

Çalışanlarınız için eğitim programları tasarlamaya başlamadan önce çalışanlarınızı iyi tanıyın. Onlarla oturun ve nerede yardıma ihtiyaç duyduklarını bulmaya çalışın. Sorunlarını çözmelerine ve tüm ek becerilerin daha iyi performans göstermelerine yardımcı olmasına izin verin. Yöneticilerin tüm ekip üyelerinin güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi esastır. Eğitim programınızı buna göre tasarlayın. Çalışanları iyi tanımak, onlara öğretmeniz gereken becerileri belirlemenize yardımcı olacaktır. Çalışanlarınızın bundan yararlanmasını bekliyorsanız, eğitim programlarının spesifik olması gerekir.

Çalışanları Gruplara Ayırma:

Her çalışan için benzer eğitim programları tasarlanamaz. Çalışanları, aynı becerileri öğrenmesi gereken çalışanların tek bir grupta toplanabileceği gruplara ayırın. Ayrıca çalışanları yaşlarına, iş deneyimlerine, departmanlarına, fonksiyonel alanlarına vb. Göre gruplandırabilirsiniz.

Bilginin Hazırlanması:

Bir sonraki adım, eğitim programının içeriğini hazırlamaktır. İçeriğin bilgilendirici ama ilginç olması gerekir. Egzersiz programınızı ilginç hale getirmek için diyagramlar, grafikler, akış şemaları, resimler ekleyin, böylece bireyler seansın ortasında ilgilerini kaybetmezler. Bilgilerin alakalı ve gerçek olması gerekir. Onlara neyin gerekli olduğunu öğretin ve onlara hem mevcut hem de gelecekteki görevlerinde yardımcı olun. Hedef kitlenizi göz önünde bulundurarak eğitim programınızı hazırlayın.

Bilgiyi Sunma:

Sunumunuzu iyi tasarlamanız gerekir. Bilgilerinizi nasıl sunmak istediğinize karar verin? PowerPoint veya word, eğitim programınızı tasarlamanıza yardımcı olur. Kullanmak istediği yazılıma karar vermek kesinlikle eğiticiye bağlıdır. Yazım hatası olmadığından emin olun. Sunumunuzu iki veya üç kez okuyun ve iletmek istediğiniz tüm bilgileri kapsayıp kapsamadığını öğrenin. Önemli bilgileri vurgulayın. Sunumunuzu mermi şeklinde yapın.

Eğitim Programlarının Verilmesi:

Eğitmenlerinizi dikkatlice seçin. Unutmayın, doğru eğitmen her şeyi değiştirir. Eğitim programları sadece tek yönlü bir iletişim olmamalıdır. Bir eğitmen olarak, sadece ön sırada oturan bireyler için değil, aynı zamanda arkada oturan çalışanlar için de konuştuğunuzu anlamalısınız. Açık ve net olun. Çok hızlı konuşma. Eğitmen, dinleyicilerini dahil etmeli ve çalışanları soru ve şüpheler bulmaya teşvik etmelidir. Çalışanlar, katılımlarını işaretlemek için eğitim programlarına katılmamalıdır. Mümkün olduğu kadar çok kazanmaya çalışın. Kapalı bir zihinle oturmayın.