İK Karnesi, Kuruluşların Değişiklik Yönetimi Girişimlerini Gerçekleştirmesine Nasıl Yardımcı Olur?

Organizasyonel Değişim Girişimleri, başarılı olmak için İnsan Kaynakları (İK) işlevinin katılımına ihtiyaç duyar, çünkü bu tür değişim girişimleri neredeyse her zaman personel ve insan kaynakları değişikliklerine de bağlıdır.

Örgütsel Değişim Girişimleri Sıklıkla İnsan Kaynakları Değişikliklerine Neden Oluyor

Teknoloji ve finansal hizmetler alanındaki firmaların, çalışanlarını temel varlık olarak gördükleri hizmetler sektörünün gelişiyle birlikte, bu tür firmalarda yürütülen herhangi bir değişim girişiminin, şirketin tam katılımını ve desteğini alması gerektiği ortaya çıkmıştır. İK İşlevi.

Ayrıca, örgütsel değişim girişimlerinin çalışanların gönülden katılmasını gerektirdiği gerçeği göz önüne alındığında, İK Fonksiyonunun proaktif olması ve bu tür değişikliklerin teşvik edilmesi ve gerçekleştirilmesinde öncülük etmesi durumu ortaya çıkmaktadır.

Örgütsel Değişim Girişimlerinde İK Hedef Kartı Kullanımı

Bu, İK Hedef Kartı gibi araçların kullanışlı olduğu ve gerçekten kritik olduğu yer burasıdır, çünkü kıdemli liderliğin beklentilerini İK Fonksiyonundan gerekli sürücülerle hizalamak için bir çerçeve ve model sağlar ve daha sonra bu değişkenlerde istenen ile bağ kurar. bu tür değişikliklerin sonuçları.

Nitekim, İK Fonksiyonunun, önce yönetimin ondan neye ihtiyacı olduğunu anlamak için İK Karnesini en uygun şekilde kullanabileceği ve daha sonra bu beklentileri yerine getirmek ve sonuçları bağlayarak modeli tamamlayacak adımları ve prosedürleri yerine getirebileceği söylenebilir. ve değişiklikleri yönlendirmek, ilerlemeyi izlemek ve kapanışa kadar izlemek için kullanılabilecek Gerçek Zamanlı Gösterge Tablosu türü bir araç olması için şimdiye kadar kaydedilen ilerleme.

Spesifik Örnekler
Örneğin, bir teknoloji veya finansal hizmetler firmasının inovasyon ve akıllı çalışma yoluyla çalışan verimliliğini ikiye katlamayı amaçladığını varsayalım. Bunu yapmak için, işe alınması gereken kaynakların türü, kaynaklardan beklenen davranış değişikliklerinin türü, üretkenliği saymak için alınan önlemler ve yapılan yatırımın getirileri hakkında İK Fonksiyonu ile iletişime geçmelidir. Bu tür kaynakların eğitimi ve geliştirilmesinde İK Fonksiyonu tarafından sağlanan kaynaklar.

İK Fonksiyonunun rolü genellikle işe alma ve eğitim dönemiyle sınırlı olsa da, aynı zamanda bu tür eğitim programlarının maliyetini ve ne olduğunu hesaplamanın yanı sıra iş başında eğitim açısından da İK Fonksiyonunun oynayacağı bir rol vardır. bu tür maliyetlerin getirileri, artan üretkenliğin parasal birimleri olarak ölçülür.

Bu nedenle, tüm bu yönlerin ve girişimlerin başarılı olması için İK Hedef Kartı, ekiplerin çeşitli organizasyonel yöneticileri ile bu tür ekipler için İK İrtibat Kişisi veya Kişi Yöneticisi arasındaki bu etkileşimlerin sürekli değişen dinamiklerini “puanlayarak” yardımcı olabilir.

Nitekim, bu örnekte, kanıtlanmış ve kanıtlanabilir yenilikçi yeteneklere sahip kaynakları işe alarak üretkenlik artışlarının arandığı gerçeği göz önüne alındığında, İK Hedef Kartı, bu tür kaynaklar için ne kadar harcandığını ve bu tür maliyetlerin getirilerinin ne olduğunu izlemek için kullanışlıdır.

Dahası, üst düzey ve orta düzey yöneticiler de bütçelerini ve ihtiyaç duyulan sonuçları sağlayacağı beklentisiyle bu tür kaynaklara maaş ve ikramiye olarak ne kadar ödeyebileceklerini rapor edebilirler.

Beklentileri ve Sonuçları Uyumlaştırma

Beklentiler ve sonuçlar hakkında konuşurken, İK Modelleri ve Çerçeveleri söz konusu olduğunda bu açıdan belki de en önemli araçtır çünkü beklentileri ve sonuçları hizalamak için bir temel ve titiz bir bilimsel yöntem sağlar.

İstenen her sonuç için, çeşitli ekiplerin İK Yöneticileri ve Yöneticileri beklentiler belirleyebilir ve bunun tersi de, önce beklentileri belirleyip ardından sonuçlara yönelik ilerlemeyi izleyebilecekleri anlamına gelir.

Buna ek olarak, İK Hedef Kartı, kuruluşların yanıltıcı olabilecek belirsiz niteliksel parametreler yerine verileri kullanmasına da olanak tanır. Örneğin, sonuç, üretkenlikte% 50’lik bir artışsa, bu veri noktası, maliyetlere karşı böyle bir sonucu izlemek ve böyle bir üretkenliği nasıl gerçekleştirecekleri ve nasıl gerçekleştirmeleri gerektiğine ilişkin kaynaklardan beklentileri belirlemek için kullanılabilir. artırmak.

Gerçek Zamanlı Gösterge Tablosu
Daha önce de belirtildiği gibi, İK Hedef Kartının bir diğer büyük avantajı, çeşitli değişim girişimlerinin ilerlemesini veri odaklı bir şekilde izlemek ve izlemek için Gerçek Zamanlı Gösterge Tablosu olarak kullanılabilecek bir araç sağlamasıdır. Nitekim, ihtiyaç duyulduğu üzere, zaman geçtikçe değişim girişimlerinin ilerleyişi veya başka türlüsü hakkında üç aylık, aylık ve haftalık raporlar oluşturulabilir.

Endüstri gazilerinin sık sık söylediği gibi, Tanrı Haricinde Başkaları Verileri Tabloya Getirmek zorundadır, bu da İK Hedef Kartını kullanarak kuruluşların kurumsal değişim girişimlerinin ilerlemesini izlemek ve izlemek için nesnel ve ölçülebilir önlemleri kullanma fırsatı olduğu anlamına gelir.

Ayrıca, istenen sonuçlara yönelik ilerlemeyi özetlemek için kullanılabilecek zor sayılar olduğundan ilerleme kartlarının ve raporlarının üst düzey yöneticilere ve yöneticilere sunulması daha kolay hale gelir.

Sonuç
Son olarak, İK Hedef Kartı teknolojik araçlarla birlikte kullanılabilir; burada daha önce açıklanan adımların uçtan uca zinciri, her bir kilometre taşının ve nihai sonuca doğru durum veya ilerlemenin otomatikleştirilmesiyle takip edilebilir.

Otomatikleştirilmiş araçların kullanılması, kuruluşların ölçek ekonomilerinden verimlilik ve ayrık süreçlerin entegrasyonundan sinerji elde etmesine de izin verecektir. Sonuç olarak, organizasyonel değişim girişimleri gerçekten de İK Hedef Kartını kullanmaktan ve bu tür değişiklikler insan kaynağı değişikliklerini gerektirdiğinde kazanç sağlayabilir.