İK Profesyonellerinin Günümüzde Başarılı Olması Gereken Beceriler

Eski Düzeni Yükselten ve Gelecekte Şokla Sonuçlanan Temel Eğilimler
İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) alanı bir değişim içindedir. Bir şeyleri yapmanın eski yolları eskimiş ve yeni başarı yolları henüz netleşmemişken, İnsan Kaynakları (İK) profesyonelleri her yerde kendilerini yeniden keşfetme ve alakalı kalmak ve başarılı olmak için becerilerini güncelleme ve yükseltme ihtiyacı hissediyorlar.

Gerçekten de, otomasyon ve işleri tehdit eden robotların ortaya çıkması ve Agile gibi örgütsel davranışların geleneksel hiyerarşik kalıplarını alt üst eden ve İK yöneticilerinin rolünü dönüştüren daha yeni çalışma yöntemleri ile ortaya çıkan işyeri, İK profesyonellerini tamamen yeni bir yaklaşım benimsemeye çağırıyor günümüzdeki zorluklarla nasıl başa çıktıklarına gelince.

Ek olarak, yeni nesil çalışanların politik olarak aktif olması ve işyerinde birbirleriyle tartışmak ve muhalefet etmek için yer ve zamana ihtiyaç duyması nedeniyle, İK yöneticileri artık sadece bir Bülten Panosu veya ifade için başka bir medya yayınlamakla yetinemez. siyasi görüşlerin.

Öte yandan, Çeşitlilik ve Kapsayıcılığın merkezde olmasıyla, işyerinde toksisitenin oluşmasına izin veremezler.

Bu nedenle, İK profesyonellerinin yeni bir beceriye ve daha da önemlisi, mevcut zamanları yönlendirmek için yeni bir zihniyete ihtiyaçları vardır. Örneğin, daha önce de belirtildiği gibi, eskinin ve yeninin henüz doğmamış olmasının ardından, İK profesyonelleri, ortaya çıkan tüm yönelim bozukluğu ve rahatsızlıklarıyla birlikte ortaya çıkan geleceğe karşı kör oldukları bir Gelecek Şokuna yakalanıyorlar.

Araçların farlarından kör olan Atasözü Geyiği gibi değillerse, kendilerini yeniden keşfetmeleri gerekir.

İK Profesyonellerinin Şimdiki Zamanlar İçin Sahip Olması Gereken Temel Beceriler

Başlamak için, İK uzmanlarının çalışanlara Robotlarla birlikte çalışmaları ve ondan korkmak yerine Otomasyonla başa çıkmaları için rehberlik etmeyi ve koçluk yapmayı öğrenmeleri gerekir.

Kaybedilebilecek bazı işler olsa da, insanlar uzaklaşmıyor ve bu nedenle İK uzmanları, birlikte çalışan insanların ve robotların zorluklarının üstesinden gelmek zorunda.

Bu, kurumsal politikalardan işyeri kültürünün nasıl düzenlendiğinin en temel yönüne kadar her şeyi güncellemeyi gerektirir.

Buna ek olarak, günümüzdeki İK yöneticileri, çalışanların hiyerarşik ve yukarıdan aşağıya karar alma süreçlerine uymaları konusunda artık ısrar edemeyecekleri Ağa Bağlı Çalışma Biçimleri ile uğraşmayı öğrenmelidir.

Gerçekten de, Çevik çalışma yöntemlerinin ortaya çıkışı, ekiplerin kendi kendini idame ettirebilmesi ve modüler olması ve eski komuta ve kontrol sistemlerinin artık yeterli olmadığı anlamına gelir.

Çalışan Aktivizmi ve Çeşitlilik ve Kapsayıcılık ve Çarkı Yeniden Keşfetme İhtiyacı

Bununla birlikte, daha yeni yöntemler ve ifade biçimleri kullanarak yeniden ortaya çıkan ve varlıklarını hissettiren bazı eski sorunlar var. Sanayi çağında, işçilerin grev yapması ve işten çekilip talepleri için baskı yapması yaygındı.

Ayrıca, çalışanların ve işçilerin davalarını desteklemek için grev yapma ayrıcalığına sahip oldukları kabul edildi.

Hizmetler Sektörünün ortaya çıkışı ve Bilgi Devrimi’nin, Beyaz Yakalı Bilgi İşçilerinin grev yapması gerekmeyenler olarak alınmasıyla tüm bunlara son vermesi gerekiyordu. Buna ek olarak, işçilerin huzursuzluğunu önlemek için yasalar da değiştirildi.

Bununla birlikte, Google çalışanlarının Pentagon ile çalışma kararlarının yanı sıra cinsiyet ve azınlık haklarıyla ilgili diğer talepleri protesto etmelerinden de anlaşılacağı gibi, artık çalışan aktivizmi arttıkça çarkın tam bir çember haline geldiğine şahit oluyoruz. ve bu nedenle, İK yöneticilerinin zamanda geriye gitmeleri ve seleflerinin ne yaptığını ve muhalefeti nasıl ele aldıklarını öğrenmeleri gerekir.

Gerçekten de, bu tür çalışan aktivizmi, milenyum kuşağının şu anda başvurduğu benzersiz bir eğilimdir ve biri politik ifade ihtiyacını eklediğinde, İK yöneticilerinin kafalarında yeterince şey vardır.

Y Kuşağı, Siyasi İfade ve Muhalefeti Yönetmenin Yeni Zorluğu
Açıklamak gerekirse, Y kuşağının iş gücüne ilk kez rekor sayıda girmesiyle, İK yöneticilerinin kendilerine ifade alanı sağlayan bilgisayarların veya Akıllı Telefonların olmadığı bir zaman görmemiş çalışanlarla uğraşması gerekiyor.

Dahası, tüm gençler gibi Y Kuşağı da değişim hayal ediyor ve hemen her konuda güçlü görüşlere sahip.

Bu, zekice ve becerikli bir yönetim ve fikirlerin ve muhalefetin yıkıcı olanlar yerine üretken çıkışlara yönlendirilmesini gerektirir.

Bu nedenle, İK yöneticilerinin neye izin verildiği ve neye izin verilmediği konusundaki kararlılıklarını kaybetmeden olabildiğince diplomatik olmaları gerekir.

Dahası, Çeşitlilik ve Kapsayıcılığın istisna olmaktan çok norm haline gelmesiyle, İK profesyonellerinin özgür görüş alışverişine izin vermek ile azınlık çalışanlarına verebilecekleri zarar arasında ince bir çizgide yürümeleri gerekiyor.

Sonuç

Son olarak, iş kavramı, sözleşmeli ve geçici çalışanların ortaya çıkmasıyla değişiyor ve bu nedenle, İK yöneticilerinin tüm faydaları almayan, ancak ödeme ve ikramiye hakkı olan yarı zamanlı personel ile ilgilenmek için daha yeni stratejiler oluşturması gerekiyor.

Bu, işverenler ve çalışanlar arasında yeni bir Sosyal Sözleşme çağrısı yapar ve bu, İK yöneticilerinin, bu yeni işçi segmentine hitap eden uygun istihdam hüküm ve koşullarını tasarlaması için çağrılacağı yerdir.

Sonuç olarak, bunlar İK mesleği için en iyi zamanlar ve en kötü zamanlar ve umarız bazı zorluk alanlarını ve bazı önerilen çözümleri özetledik.