İş Rotasyonunun Dezavantajları

İş rotasyonu, bireylerin alanlarının ötesinde bilmesine ve çalışmasına ve ayrıca diğer ekip üyelerinin uzmanlık ve bilgisinden yararlanmalarına olanak tanıyan bir süreçtir. Çok vasıflı bir çalışan, yalnızca maaş karşılığında çalışan ve hayattaki zorlukları kabul etmekten nefret eden birine kıyasla daha fazlasını sunar. Diğer tüm süreçler gibi iş rotasyonunun da bazı dezavantajları vardır.

İş rotasyonunun dezavantajlarını inceleyelim:

Çalışanları iş rotasyonu için motive etmek ve ikna etmek için çok zaman ve çaba harcanır. Ekip üyelerinizin, yalnızca ilk denemede tanımadıkları diğer departmanlardan insanlarla isteyerek çalışmasını bekleyemezsiniz. Üstler her bir bireyle yüz yüze oturmalı ve önce iş rotasyonunun faydalarını açıklamalı ve ardından onu diğer alanlarda da katkıda bulunmaya motive etmelidir. Çalışanları iş rotasyonu için ikna etmek bazen zaman alıcı bir süreç olabilir. Boss Olarak; sadece başka bir işe konsantre olamazsınız, ancak yakınlardaki gençlerinizi iş rotasyonuna evet demeye teşvik etmeye devam edin.

İş rotasyonunun bir başka dezavantajı, bireylerin yeni bir süreci tanıması, kurması, diğer çalışanlarla dostça davranması vb. İçin biraz zaman ayırmasıdır. İş rotasyonu sonucunda muhasebe departmanına katkıda bulunması istenen bir pazarlama profesyonelinden mucizeler beklemek aptallıktır. Uzmanlıklarının ötesinde çalışan bireyler kesinlikle katkıda bulunabilirler ancak çıktıları kesinlikle uzmanlarla eşit olmayacaktır. Bireyler belirli bir görevde birdenbire yetkin hale gelemedikleri için verimlilik kaybedilebilir. Becerileri yükseltmek roket bilimi değildir ve zaman alır. Bir satış profesyoneli, hesap ekibi hakkındaki her şeyi veya BT ekibinin kullandığı tüm yazılımları bir günde nasıl bilebilir? Aynı şekilde, MIS ekibinden bir birey de her bir ürünün özelliklerini / özelliklerini bilmek için zaman ayıracak ve müşterileri asla sert bir satış gibi kuruluşun ürün veya hizmetlerine yatırım yapmaya ikna edemeyecektir profesyonel yapardı. Günün sonunda iş zarar görür ve sonunda organizasyon zarar görür.

İş rotasyonu ayrıca çalışanlar arasında stres ve endişeye yol açar. Çalışanlar kendi konfor alanlarından çıkma konusunda isteksizdir ve diğer departmanlarda pek katkıda bulunmazlar. Onlar için iş rotasyonu, onlara dayatılan başka bir formalite veya süreçtir. Sadece Patronlarının onlardan istediği gibi takip etmeleri gerekir. Bireyler yeni insanların önünde açılmak, fikirlerini yeni bir takımda ifade etmek için zaman ayırır ve çoğu zaman olumsuz olur. Bir süredir tanıdıkları insanlarla çalışırken çok rahatlar, ancak yeni meslektaşları söz konusu olduğunda, uyum sağlamayı son derece zor buluyorlar ve bu nedenle her türlü sorunu yaratıyorlar.

İş rotasyonunun bir diğer sorunu, buna değmeyen ve sistemde olmayı da hak etmeyen birinin eğitiminde harcanan zamanı hesaba katmamasıdır. Bazen iş rotasyonu için yalnızca herkes için sorun yaratmayan, aynı zamanda diğer departmanların bilgi ve verilerini kötüye kullanan yanlış çalışanı seçme eğilimindedir. Birisi iş rotasyonu için gönüllü olarak gönüllü olmuşsa, şirket gerçekten aynı şeyi yapıp yapamayacağına bakılmaksızın ona bir fırsat vermelidir. Aynı şey reddedilen biri, birdenbire tüm organizasyon hakkında kötü konuşur ve işe olan ilgisini kaybeder. İş rotasyonu için doğru ve hak eden adayı bulmak son derece zordur.

İş rotasyonunun bir başka dezavantajı, çalışanların bazen birkaç ay çalıştıktan sonra bile başka bir departmanda neredeyse hiçbir şey öğrenmemesidir. Sonuç sıfır olduğunda tüm çabalarınız boşa gider.