İş Yerinde Disiplinin ve Dakikliğin Önemi

Disiplin ve dakiklik, bir profesyonelin başarılı olması için gereken en önemli iki özelliktir.

Disiplin, bireylerin işyerinde kabul edilebilir bir şekilde davranmasını ve ayrıca kuruluşun kural ve düzenlemelerine uymasını sağlar. Disiplinli bireyler sadece profesyonel anlamda değil kişisel yaşamlarında da başarılıdırlar. Disiplinli çalışanlar sadece üstleri tarafından değil, diğer çalışanlar tarafından da beğenilir ve takdir edilir. Bu tür çalışanlar, sırf görev için göreve gelen kişilere kıyasla başarı merdivenini hızla tırmanırlar ve kendilerini çoğu zaman sistemin dışında bulurlar. İşyerinde yanlış davranış, tüm çalışma kültürünü bozar ve sonuçta sıfır veya çok daha az üretkenliğe yol açar. Ofis ile ev arasında bir fark olduğunu ve işte evde davrandığınız gibi davranamayacağınızı anlamanız gerekir. Çalışanların düzgün bir şekilde davranmasını ve aynı zamanda işyerinin dekorunu korumasını sağladığı için disiplin işyerinde çok önemlidir.

Bir soru

Yanınızda oturan meslektaşınız sürekli telefonda konuşuyorsa ve kız arkadaşıyla sohbet ederse işinize konsantre olabilir misiniz? Açıkçası HAYIR. Aslına bakarsan kimse yapamaz. Disiplin, bireylerin işyerinde sessiz kalmasını ve organizasyon amaç ve hedeflerine ulaşmak için ekip üyeleriyle tek bir birim olarak çalışmasını sağlar. Disiplin, aslında bir örgütün can damarıdır. Disiplin olmadan, çalışanlar sadece kötü davranmakla kalmaz, aynı zamanda yapmak istedikleri her şeyi yaparlar. Disiplin, çalışanları bağladığı ve aynı zamanda organizasyonlarına saygı duymaları için motive ettiği için önemlidir.

Dakiklik, çalışanların günlük ofise gitmelerini ve ayrıca çalışma saatlerini tamamlamalarını sağlar. Dakik çalışanlar nadiren izin alır ve bir kuruluşun varlıklarıdır. Her gün geçtikten sonra yaprak alan çalışanlar, sisteme yalnızca yüktür ve kuruluşun genel verimliliğine fazla katkıda bulunmaz. Yöneticiler, ekip üyelerinin ofise zamanında ulaşmasını ve gereksiz yere geç saatlere kadar oturmamasını sağlamalıdır. Zamanında ayrılmak ve ertesi gün taze ve tamamen şarj edilmiş olarak geri dönmek her zaman daha iyidir. İnan bana; dakik olmayan bireyler genellikle güvenilir değildir.

Biriyle acil bir şekilde tanışmak isteseniz ve diğer kişi asla zamanında gelmezse ve her zaman yeni bir bahane ile gelirse nasıl hissedersiniz? Bu kişiye bir daha inanır mısın veya tekrar tanışmak ister miydin? Cevap hayır. Aynı şey müşterilerimiz için de geçerlidir. Bir müşteri ile toplantınız saat 1’de planlandıysa, ne olursa olsun toplantı yerinde tam zamanında orada olmanız gerekir. Toplantılara geç kalmak, müşterinizin yalnızca bir düğmeyi tıklatarak sınırsız alternatiflere erişebildiği günümüz iş senaryosunda gerçekten de bir suçtur.

Disiplin ve dakiklik sizi kendine güvenen bir profesyonel yapar. Sadece üstlerinizin iyi kitaplarında değil, aynı zamanda çalışan arkadaşlarınız için bir ilham kaynağı oluyorsunuz. Meslektaşlarına müdahale etmek yerine işlerine konsantre olan çalışanlar, işlerini zamanında bitirir ve mesai saatleri dışında oturmak zorunda kalmazlar. Her hafta izin alırsanız, beklemedeki görevlerinizi bitirmek için tatile çağrılacağınız açıktır. İnanın bana, disiplinli ve dakik olmak işinizden zevk almanıza izin verir ve ofis asla sıkıcı bir yer olmaz. Disiplinli çalışanlar, isimlerini nadiren tartışmalara veya çirkin politikalara sürüklenir. Güven Bana; Disiplinli ve dakik değilseniz kimse size saygı duymaz.