İş Yerinde Verimliliğe Yol Açan Faktörler

Çalışanların işyeri verimliliği ‘ni artırmada aşağıdaki faktörler önemli bir rol oynar:

Açıkça tanımlanmış roller ve sorumluluklar

Çalışanların işyerinde iyi tanımlanmış rol ve sorumluluklara sahip olması gerekir. Bireylerin, seviyelerine en iyi şekilde katkıda bulunmaları gereken tüm alanlarda ve hangi becerilerin daha iyi performans göstermelerine yardımcı olabileceği konusunda net olmaları gerekir. Görevlerinin ve temel sorumluluk alanlarının farkında olmaları gerekir. İşin tekrarlanması çalışanların verimini düşürür. Çalışanların uzmanlık, bilgi ve ilgi düzeylerine göre sorumluluklar devredilmelidir. İş uyumsuzluğu kafa karışıklıklarına yol açar ve bireyler sonunda işe olan ilgilerini kaybeder.

Etkili iletişim

Etkili iletişim, çalışanların verimliliğini artırmada önemli bir rol oynar ve sonunda kuruluşa fayda sağlar. Çalışanların birbirleriyle etkileşime girmesi, sorunlarını tartışması, fikirlerini beyin fırtınası yapması ve birbirlerinin uzmanlığından yararlanmaları gerekir. Şikayetlerin ve sorunların hemen ele alınabilmesi için yöneticilerinin kabinlerine kolay erişime sahip olmaları gerekir. Gözetimsiz bırakılan en küçük sorun bile daha sonra büyük bir sorun nedeni haline gelebilir. Yöneticilerin ekip üyeleriyle oturmaları, performanslarını izlemeleri, onlara doğru geri bildirimler vermeleri ve daha iyi performans göstermelerine yardımcı olmaları gerekir. Bir yönetici olarak, ekibinize tüm ek becerilerin verimliliklerini artıracağı ve zamanında sonuç almalarına yardımcı olacağı konusunda rehberlik etmeniz gerekir.

Kurallar ve düzenlemeler / Esnek politikalar

Bir çalışanın doğum gününün geç saatlerine kadar çalışmasını bekliyorsanız, asla performans göstermez ve tüm günü boşa harcamaz. Mantıklı olması gerekiyor. Çalışanlarınızdan acil bir durum olmadıkça geç saatlere kadar çalışmasını istemeyin. Kurallar ve düzenlemeler herkes için aynı olmalıdır. Hiyerarşideki atamasından veya düzeyinden bağımsız olarak her birey, zamanında rapor vermek zorundadır. Çalışanların gün içinde küçük molalar vermesine izin verin. Meslektaşlarıyla konuşmalarına izin verin. İşyerinde cep telefonu değiştirmek, web sitelerini engellemek, çalışanların iş istasyonlarından kalkmalarına izin vermemek gibi katı kurallar, zamanla yeni bir iş aramaya başlayan bir çalışanı bazen rahatsız edebilir. Çalışanların işlerinden memnun olmaları gerekir. Sırtlarına hafifçe vurun ve hedeflere zamandan önce ulaşma potansiyeline sahip olduklarını hissetmelerini sağlayın. Organizasyon için kendilerini özel ve vazgeçilmez hissetmelerini sağlayın. Güven Bana; Kendileri farkına varmazlarsa hiçbir şey yardımcı olmaz. Kendini gerçekleştirme son derece önemlidir. Ne de olsa, her seferinde çalışanlarınızı kontrol edemezsiniz. Çalışanlarınıza güvenin.

Maaşlar ve ücretler

Para, çalışanlar için güçlü bir motive edici faktördür. Maaşlarını zamanında vermezseniz asla çalışmazlar. Aylık faturalarını ve diğer geri ödemelerini elinizde tutmayın. Performanslarını takdir edin ve onları uygun şekilde ödüllendirin. İkramiyeler, ek avantajlar, teşvikler, çalışanları son teslim tarihlerine uymaları, görevleri zamanında bitirmeleri ve zamanında veya daha önce hedeflere ulaşmaları için motive etmede etkili bir rol oynar.

İş güvenliği

İş güvenliği, çalışanların verimliliğini artırmada çok önemli bir rol oynar. Çalışanlar, işyerinde kendilerini güvensiz hissederlerse teslimat yapamazlar. Yöneticilerin, kriz zamanlarında ve öngörülemeyen durumlarda ekip üyelerinin yanında olmaları gerekir.

Zaman yönetimi

Çalışanları zamanlarını iyi yönetmeye teşvik edin. Günlerini planlamalarına yardımcı olun. Her hafta masalarını düzenlemelerini isteyin.

Sağlıklı çalışma kültürü

Çalışanlar, günün en büyük bölümünü işyerinde geçirdikleri için keyifli bir çalışma ortamına ihtiyaç duyar. Onlara kendi başlarına bazı kararlar alma özgürlüğü verin. Üstler, astlarına asla köle muamelesi yapmamalı veya onları kol boyu uzakta tutmamalıdır. Sana asla saygı duymazlar. Pozitif, mutlu ve kendinden emin kalabilmeleri için işyerinde mutlu hissetmeleri gerekir. Çalışanlarınızı iğrenç ofis politikalarına, söylentilere ve eleştirilere katılmamaları için teşvik edin.