İşyeri Verimliliği

Unutmayın, her kuruluş, çalışanlarına sıkı çalışmaları ve verimlilikleri için ödeme yapar. Bireylerin belirlenen hedeflere istenilen zaman çerçevesinde ulaşması gerekir.

Çalışanların son teslim tarihlerini karşılaması ve zamanında sonuç vermesi esastır. Görevleri istenen zaman çerçevesinde tamamlamazsanız, bir kuruluş neden sizi terfi ettirsin? Daha iyi üretkenlik için çalışanların verimli ve proaktif olması gerekir.

Çalışanların, yalnızca yöneticilerden değil, aynı zamanda dış müşterilerden de zamanında değerlendirme ve takdir beklemek için işlerini zamanında bitirmeleri gerekir. İşi geciktirmek çözüme yol açmaz. İş yerinde verimli olabilmek için sistematik bir yaklaşım benimsemek gerekiyor. Önceki görevlerinizi tamamlamadıkça yeni bir göreve başlamayın. Çalışanlar, işlerini ciddiye aldıklarında verimli olma eğilimindedirler ve bunu yalnızca bir yük kaynağı olarak görmezler.

Hayattaki amacınız çok açık olmalı. Neden işe geliyorsun Kendine sor.

  • Sadece para için mi?
  • Yoksa profesyonelce büyümek ve kendi izinizi bırakmak mı?

Ofise sadece aylık maaş çekinizi almak için gelirseniz, tekrar düşünün !!!

Geç saatlere kadar ofiste oturmanı kim istiyor? İşinizi zamanında bitirin, eve gidin ve arkadaşlarınız ve ailenizle eğlenin. Ofiste geç oturmak gayretli bir çalışan olduğunuzu kanıtlamaz, ancak zaman yönetimi becerilerinizin zayıf olduğunu ve kesinlikle organizasyonsuz ve verimsiz olduğunuzu gösterir. Örgütünüz, çalışan arkadaşlarınızla dolaşıp dedikodu yaptığınız için size ödeme yapmıyor. Çalışanlar arasında etkileşim önemlidir, ancak görevlerinizi zamanında bitirdiğinizden emin olun. İş istasyonunuzu düzenleyin. Artık ihtiyacınız olmayan şeylerden kurtulun. Gereksiz aramalarla zaman kaybetmemek için önemli belgeleri uygun bir klasörde saklayın. Düzeninizi koruyun ve karmaşadan kurtulun.

Arkadaşlarınızla ve ailenizle telefonda, sosyal ağ sitelerinde sohbet ederek, bilgisayarda oyun oynayarak vaktinizi boşa harcamayın.

İşinize öncelik verin ve adım adım bir yaklaşım benimseyin. Önce önemli ve acil işler bitirilmelidir.

İş yerinde odaklanmış bir yaklaşım benimseyin. En önemli şeye odaklanmak, verimliliğinizi artırır. Verimli olmak, işin kalitesini göz ardı ederek daha kısa sürede daha çok işi başarmak anlamına gelmez. Kaliteden asla ödün vermeyin. Çalışanların yalnızca zamanında sonuç almak için değil, aynı zamanda yüksek kaliteli çıktılar elde etmek için işe konsantre olmaları gerekir. Bir çalışanın, ancak kendisine verilen görevleri zamanında ve minimum hata ile tamamladığında verimli olduğu söylenir. Mümkün olan en kısa sürede kaliteli işler üretmeniz gerekiyor.

Yalnız çalışmayın. Öngörülen zaman çerçevesi içinde hedeflere ulaşmak için her ekip üyesinin kendi seviyesine en iyi şekilde katkıda bulunduğu takımlarda çalışmayı tercih edin. Yöneticiler, çalışanların uzmanlıkları, eğitim nitelikleri, geçmiş deneyimleri ve ilgi düzeylerine göre işi devretmelidir. Bu şekilde insanlar işlerinden zevk alma ve kuruluşlarının rakiplerini gölgede bırakmalarına yardımcı olma eğilimindedir. Kendinize bir son tarih verin ve işinizi zamanında veya daha önce bitirmek için çok çalışın. Son teslim tarihlerini karşıladığınızda ve işinizi zamanında tamamladığınızda kendinize sırtınızı dayayın.