Kurumların Neden Sağlık Yöneticileri ve İK Yöneticileri Olmalıdır?

Geçtiğimiz aylarda, önde gelen yönetim dergilerinde ve ana akım medyada, kuruluşların neden İK (İnsan Kaynakları) yöneticilerine ek olarak sağlık yöneticilerine sahip olmaları gerektiğine dair bir dizi makale yayınlandı.

Gerçekten de, sağlık yöneticilerine veya memurlarına duyulan ihtiyaç, çağdaş zamanların çalışanlar için verimliliklerini etkileyebilecek çok stresli olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, kuruluşların sağlıklarını sağlamada payları vardır.

Ayrıca, araştırmanın, çalışanların mutluluğunun bir şirketin karlılığına ve başarısına doğrudan katkıda bulunduğunu gösterdiği gerçeği göz önüne alındığında, kuruluşların çalışanların iyiliği hakkında endişelenmeleri için başka bir neden daha vardır.

Ayrıca araştırmalar, tükenmişlik, hastalık, stres, sağlıksız işyeri uygulamaları ve toksik organizasyonel kültürlerin hepsinin işyerinde genel bir atrofi ve atalet hissine katkıda bulunduğunu ve bunun da şirketlerin alt satırlarını etkilediğini göstermiştir.

Gerçekten de, eğer çalışan sık sık hastalanırsa ve izin alırsa, bu sadece onları değil, aynı zamanda işverenleri de kayıp iş günleri, daha az çıktı ve büyük ölçüde kurumun rekabet gücünü etkileyen büyük ölçüde azaltılmış üretkenlik açısından etkiler.

Bu günlerde çoğu yönetim uzmanının İK Yöneticilerinin yanı sıra şirketlerin de sağlık yöneticileri atamalarını önermelerinin nedeni budur.

Bir Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Ne Yapar?

Peki, bir sağlıklı yaşam yöneticisi tam olarak ne yapar ve kuruluşların bu tür kişileri ataması ne kadar önemlidir? Başlangıç ​​olarak, bir sağlıklı yaşam yöneticisi çalışanlarla düzenli olarak görüşebilir ve onları neyin strese sokduğu ve onları daha iyi performans göstermeye neyin teşvik ettiği hakkında daha fazla bilgi edinebilir, böylece birincisi azaltılabilir ve ikincisi artırılabilir.

Başka bir deyişle, eğitimli bir Psikoterapist veya Danışman’ın hastalarına sağlık ve zihinsel iyilik halini korumaları konusunda tavsiyelerde bulunduğu şekilde, nitelikli bir sağlık yöneticisi de aynı şeyi kuruluşlar içinde yapabilir.

Açıkçası, bu yeni bir kavram değil çünkü dünya çapında şirketler, dış kurumlardan psikolog ve psikoterapistlerin hizmetlerini alıyor ve çalışanlarına hizmetlerinden yararlanma şansı sunuyor.

Bununla birlikte, bu tür uzmanların dışarıdan ve içten olduklarında farklı olan şey, ikincisi olması durumunda, sağlık yöneticisinin, çalışanlarının refahından doğrudan bir pay alması ve sonuç olarak, bu türden çözümler önermesi ve önermesidir. daha geniş kurumsal zorunluluklarla uyum içindedir.

Bir İç Sağlık Yöneticisinin Artıları ve Eksileri

Bununla birlikte, sağlıklı yaşam yöneticileri organizasyonun içindeyken, çalışanlar mutlaka duygularını açmayabilir ve onları neyin strese soktuğu ve onları neyin daha iyi hissettirdiği hakkında özgürce konuşmayabilir.

Gerçekten de, bir çalışanın patronunun onları strese sokup koymadığını veya bir meslektaşının onları taciz edip etmediğini açıklamada nasıl isteksiz olacağını hayal edin.

Kadın çalışanlar için, cinsel ve diğer toplumsal cinsiyet temelli taciz ve ayrımcılık konusunda strese girdiklerinde, sağlık yöneticilerine güvenmek yerine bu yönleri üst yönetime bildirmek mantıklı geliyor.

Sağlıklı yaşam yöneticilerinin, üst yönetim ve İK Fonksiyonu tarafından, çalışanlarla oturumlarını gizli bir şekilde ele almaları ve yalnızca çalışanın kendilerine söylediği veya gizlediği her şeyin organizasyonel çalışan davranış kurallarını ihlal etmesi durumunda müdahale etmeleri için yetkilendirilmesinin nedeni budur.

Diğer bir deyişle, sağlıklı yaşam yöneticisi, kayıtlarda neyi saklayacağını ve kayıt dışı olanı ve daha fazla takip için herhangi bir şeyin yönetime bildirilmesi gerekip gerekmediğini bilen bir profesyonel olmalıdır.

Aslında bu, çoğu İK ve İnsan Yöneticisinin şirketlerde yaptığı şeydir ve yine de onlar da bir dereceye kadar çalışanların iyiliği ile başa çıkma konusunda eğitilirler.

İK Yöneticilerinden Ne Kadar Farklılar?

Bununla birlikte, bir İK veya İnsan Yöneticisi ile bir Sağlık Müdürü arasındaki temel fark, ikincisinin çoğu kez, çalışan refahı ve refahı konusunda ileri dereceye sahip bir uzman veya doktor olmasıdır ve bu nedenle, çalışanların sağlık ve esenliğine şu şekilde yaklaşabilir: eğitimli bir göz.

Başka bir deyişle, bir sağlık yöneticisi sürece tıbbi ve terapötik dokunuşu getirir, oysa bir İK Yöneticisi veya bir İnsan Yöneticisi, soruna yalnızca İK perspektifinden yaklaşma derecesine kadar gidebilir.

Ayrıca, bir sağlıklı yaşam yöneticisinin, çalışan refahının sürekli değişen ortamı hakkında gerçek zamanlı ve güncel bilgi ve bilgiye sahip olması gerekir. Örneğin, birkaç yıl önce hatta birkaç ay önce çalışanları strese sokan şey artık tamamen farklı bir stres faktörüyle değiştirildi.

Değişimin baş döndürücü hızının hepimizin refahımızı idare etmemizi zorlaştırdığı hızlanan değişim zamanlarında, eğitimli bir sağlık danışmanı, akıl sağlığımızı ve benlik duygumuzu korumamıza yardımcı olarak bizim için bir dünya fark yaratabilir.

Özet

Son olarak, dahili bir sağlıklı yaşam yöneticisi, 360 derecelik çalışan refahı görüşünü dikkate alan çalışanlara yöntemler ve seçenekler önerme avantajına da sahiptir.

Bu, bir kurum içi sağlık yöneticisinin, kuruluşun ne istediğine, diğer çalışanların neyi ortaya çıkardığına ve belirli çalışanın ne istediğine aşina olması nedeniyle, çalışan refahı için bütünsel ve çok yönlü bir yaklaşım sergileyebileceği ve uygun eylemler önerebileceği anlamına gelir.

Sonuç olarak, son derece stresli zamanlarda, kuruluşların çalışanlarının iyiliğini ve iyiliğini hem bencil hem de özgecil nedenlerle önemsemesi doğaldır ve bu, bir iç sağlık yöneticisinin yardımcı olacağı yerdir.