Ekip, benzer becerilere, bilgiye, uzmanlığa ve uzmanlığa sahip kişilerin aynı veya ilgili görevleri yerine getirmek için ortak bir platformda bir araya geldiği bir grup olarak tanımlanır.
Takım çalışması, çalışanları ortak bir hedefe ulaşmak için yeteneklerine göre katkıda bulunmaya, yani görevleri istenen zaman çerçevesinde tamamlamaya teşvik eder.
İşin zamanında teslim edilmesini sağlamak için bireyler, yalnız çalışmak yerine ekipler halinde çalışmalıdır. Ekip halinde çalışan çalışanlar, yalnız çalışmayı tercih eden bireylere göre verimli, güvenilir, kendine güvenen, memnun ve proaktif olarak bulunur. Her şeyi kendi başlarına yapmak zorunda olan çalışanlara kıyasla daha hızlı sonuçlar verme eğilimindedirler. Birden fazla sorumluluk üstlenen bir kişi asla zamanında sonuç veremez.
Takım çalışması, sonunda organizasyona fayda sağlayan ve daha yüksek kar sağlayan çalışanların verimliliğini artırmada önemli bir rol oynar. Ekip çalışması, çalışanın uzmanlığına, becerilerine ve bilgisine göre sorumlulukların uygun şekilde dağıtılmasına yol açar. Çalışanların yapabilecekleri en iyi şeyi yapması beklenir. Çalışanlar deneyimlerine ve uzmanlıklarına göre katkıda bulunduklarında, hedeflere istenilen zaman çerçevesinde ulaşılır ve görevler minimum hata ile zamanında yerine getirilir.
Ekiplerde çalışan bireyler, benzersiz çözümlere ulaşmak ve ayrıca birbirlerinin uzmanlığından yararlanmak için etkileşime girebilir, tartışabilir, beyin fırtınası yapabilir. Benzer bilgiye sahip bireyler uyum içinde çalıştıklarında iş zamanında biter. Tek bir beyin bazen kutunun dışında düşünmeyi başaramazken, birkaç akıllı beyin birlikte gerçekten bir fark yaratabilir. Belirli bir proje üzerinde çalışmak için gerekli becerilere sahip değilseniz, ekip üyelerinizden yardım alın ve bunun tersi de geçerlidir.
Hiçbir insan tek başına çalışamaz. Etrafta konuşacak insanlara ihtiyacımız var. İnanın bana, çalışanlar endişelerini dile getirdiğinde ve iş arkadaşları ve üstleriyle tartıştıklarında sorunların yarısı yok oluyor. Sorunlar ve şikayetlerin derhal ele alınması gerekir. İş arkadaşlarınızı bir gülümsemeyle selamlayın. Onları sabah dileyin ve bütün gün kendinizi taze ve mutlu hissedeceğinizi görünce şaşıracaksınız. Çalışanlar, işyerinde arkadaşları yoksa çalışmak istemiyorlar. İş onlar için yalnızca bir yük kaynağı haline gelir ve sonunda verimliliği düşer. Bireylerin arkadaş edinmesine, açılmasına, sorunlarını tartışmasına ve ayrıca bir çözüm bulmasına izin verin. Çalışanlar bu yolla da yaklaşır, gereksiz kavgalardan kaçınır ve sonunda sağlıklı bir çalışma kültürüne yol açar. Aynı zamanda işyerindeki stres seviyesini de azaltır, böylece çalışanlar kötü politikalara düşmek yerine işe konsantre olabilirler.
Çalışanların tüm günü planlamak için ekip yöneticileriyle birlikte ortak bir platformda bir araya gelebilecekleri işyerinde sabah toplantılarını teşvik edin. Yöneticinin ve ekip üyelerinin diğer üyenin ne yaptığını bilmesi önemlidir. İşin çoğaltılması kesinlikle anlamsızdır. Ekip üyenizin daha önce çalışmaya başladığınız aynı proje üzerinde çalışmadığından emin olun. Herkesin farklı görevler üzerinde çalıştığından emin olun.
One Reply to “Takım Çalışması ve İşyeri Verimliliği”
Comments are closed.