Bir Robot Eleştirel Düşünebilir mi

Bir Robot Eleştirel Düşünebilir mi ve Felsefi Düşünebilir mi?

İnsanların yapabildiği ve makinelerin yapamadığı nedir? Ya da işinizi otomasyondan korumanıza ve bir robot tarafından değiştirilmekten kaçınmanıza yardımcı olan nedir?

Gelecekte, otomasyon ve insan işçiler için talep söz konusu olduğunda, bazı meslekleri diğerlerinden daha kritik hale getiren talep edilen işler nelerdir?

Tüm bu soruların yanıtları, insan çalışanlarının işlerinin otomasyon nedeniyle gereksiz hale getirilmemesini sağlamak için onları paha biçilmez kılma biçiminde yatmaktadır. Nitekim uzmanlar, otomasyonu çevreleyen kasvetli ve kıyamete ve iş tehdidine rağmen, insan işçilerine olan talebin yüksek kalacağı bazı meslekler olduğunu tahmin ediyor.

Bunlar, genellikle aranan teknik ve alan becerileri ile karşılaştırıldığında “İnsan Dokunuşu” nun ana belirleyici olduğu mesleklerdir. Gerçekten de robotların insan gibi düşünebildiği ve hissedebileceği bir aşamaya henüz ulaşmadık, ancak oraya geliyoruz ve bu da Karar Verme, Problem Çözme, Duygusal Zeka, Eleştirel Düşünme ve kültürel becerilerin öneminin altını çiziyor. ve davranışsal hassasiyet.

Geleceğin İş Gücü İçin Bazı Özel Beceriler

Örneğin, özellikle küreselliği azaltan ve giderek yerelleşen dünyamızda sıklıkla ihtiyaç duyulan kültürel ve davranışsal duyarlılığı ele alalım. Robotlar araçları tamir edebilir ve bileşenleri üretebilir ve rutin işleri gerçekleştirebilirken, bir müşteriyi veya bir çalışanı kültürel hassasiyetlerine göre nasıl idare edeceklerini bilirler mi?

Başka bir deyişle, robotlar ameliyatları üretmekte ve hatta gerçekleştirmekte ustalaşsa da, maruz kalması nedeniyle hastayı ameliyatta rahat ettirebilecek deneyimli bir cerrahın “başucu tavırlarına” veya “yatıştırıcı güvenceye” sahip olabilirler mi? tiyatro?

Gerçekten de, robotların ve AI (Yapay Zeka) destekli botların kod yazabilmesine, ürün üretebilmesine ve müşteriye dönük ön masada çalışabilmesine rağmen, ortaya çıkan kişiselleştirme çağı, insanlar gibi düşünebilen ve hissedebilen herkes için yeterli kapsama sahiptir.

Dahası, bir robot felsefi olarak yaşam ve insan doğası hakkında düşünür ve kritik zamanlarda etik ve ahlaki bir pusulaya dayalı kararlar alır mı? Dolayısıyla, liberal sanatlar ve beşeri bilimler, istihdam edilebilirliğe ek olarak gelecekteki işler ve işgücüne katılım açısından önemleri açısından geri dönüş yapıyorlar.

İş Liderlerinin, Devlet Politika Yapıcılarının ve Eğitimcilerin Yapması Gerekenler

Bunun, ister şirketler, ister hükümete ait politika yapıcılar, eğitimciler, aktivistler ve bireyler olsun, tüm paydaşlar için etkileri vardır. Şirketler, otomasyon ve buna bağlı iş kayıplarının üstesinden gelmek için çalışanlarını yeniden eğitmek için yatırım yapmak zorunda kalırken, hükümetler bütüncül ve eleştirel düşünme yeteneklerine daha fazla önem vermek için eğitim sektörlerine yatırım yapmak zorundadır.

Dahası, eğitimciler aynı şekilde Anaokulundan Mezuniyet Sonrasına (veya KG’den PG’ye) öğretilenlerin teknik ve alan becerilerine dar bir şekilde odaklanmak yerine gelecekteki çalışanların ihtiyaçlarını yansıttığından emin olmalıdır.

Buna ek olarak, yaklaşımlarında giderek yerelleşen iş liderleri, çalışanlarının kültürel açıdan duyarlı olduklarında ısrar etmelidir ve işin aşırı yerel taleplerinin yerel gelenekler hakkında gelişmiş bilgi ve zengin bir tarih ve miras anlayışı gerektirdiği ortamlarda çalışabilirler.

Bu gerçekçi görünmeyebilir veya Ütopik görünse de, dünya çapında ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’daki organizasyonel uzmanların ve iş liderlerinin şimdiye kadar tartışılan görüşleri öne sürdüğünü garanti edelim.

WEF (Dünya Ekonomik Forumu) veya Davos Organizatörü Ne Öneriyor?

Nitekim, her yıl Davos geri çekilmesini organize eden WEF (Dünya Ekonomik Forumu) bile, küresel ekonominin “hareket edenleri ve sarsıcılarının” toplanması, geleceğin işgücünü zamana uygun olarak hazırlamaya yönelik öneriler ve önerilerle ortaya çıktı. Örneğin, eleştirel düşünme ve duygusal zeka, geleceğin işgücü gereksinimleri söz konusu olduğunda zamana karşı koyabilecek becerilerdir.

WEF tarafından kısa süre önce yayınlanan İşgücünü Yeniden Beceri Kazandırma Raporu, işverenlerin mevcut çalışanlarını üstün iletişim yetenekleri ve üstün sistem düşünme yeteneklerine sahip olma ihtiyacı da dahil olmak üzere şimdiye kadar bahsedilen beceriler konusunda eğitmelerini sağlar.

Aynı rapor, aynı sektörde çalışarak yıllar içinde teknik ve etki alanı becerilerinin nasıl öğrenilebileceğinden, cinsiyet ve ırk duyarlılığı gibi bazı becerilerin yanı sıra karar vericilerin ihtiyaç duyduğu rakip gündemleri ve ilgi alanlarını dengeleme becerisinden de bahsediyor. gerçekleştirme desteği.

Gerçekten de, içinde yaşadığımız hiper kutuplaşmış dünya göz önüne alındığında, gelecekteki işgücü, olumsuzluğa teslim olmadıklarından emin olmalı, empati kurmalı ve iş arkadaşlarıyla duygusal olarak ilişki kurmalıdır. Bu nedenle, EQ veya Duygusal Bölüm, IQ veya Intelligence Quotient kadar önemlidir.

Kalkınan veya Çalışan Bir Profesyonel Olarak Sizin Yapmanız Gerekenler

Kalkınan veya çalışan bir profesyonel olarak, geride bırakılmamanızı veya otomasyon nedeniyle işinizin gereksiz kılınmasını sağlayacak bir etki alanı ve sözde yumuşak becerilerin kombinasyonuna odaklanarak geleceğe hazırlanabilirsiniz. Bu makalenin başlığından da anlaşılacağı gibi, geleceğin işlerini farklılaştıran unsur, teknolojinin gözü kapalı olmak yerine onu büyütme şeklimizde yatıyor. Elbette, Alexa veya Siri’nin insanlar gibi ve katlanarak hızlanan teknolojik değişikliklerle birlikte gelecekte ne robotların olacağını kim bilebilir ki her zaman iddia edilebilir. Bununla birlikte, birçok uzmana göre, şu anda kaçınılmaz olarak lanse edilen şeye teslim olmaktansa, burada tartışılan becerilere yatırım yapmak daha iyidir.



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 477
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 234
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 230
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 343
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 939