Çalışan Eğitim Kılavuzları Nelerdir?

Çalışanların en son gelişmeler, teknolojiler, yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve onları öngörülemeyen durumlara hazır hale getirmeleri için düzenli olarak eğitilmesi gerekir.

Çalışan eğitim kılavuzları, çalışanlara ileride başvurmaları için eğitim yöneticileri tarafından verilen küçük el kitaplarıdır. Çalışan eğitim kılavuzu, çalışanların yeteneklerini geliştirmelerine, sonunda üretkenliklerini artırmalarına ve kuruluşa fayda sağlamalarına yardımcı olacak ilgili bilgileri içermelidir. Bireyler belli bir süre sonra bir şeyleri unutmaya eğilimlidirler. Çalışan eğitimi el kitapları, çeşitli eğitim oturumlarında kendilerine öğretileni hatırlamalarına yardımcı olur. Eğitim kılavuzunuza da güzel bir isim verebilirsiniz.

Çalışan eğitim kılavuzu, çalışanların yeni beceriler ve öğrenmeler kazanmalarına yardımcı olmak için bilgileri, ilgili alanlardaki son gelişmeleri, yeni güncellemeleri bir araya getiren tüm eğitmenlerin ortak çabasıdır. Eğitim kılavuzunun nihai amacı, çalışanlara mevcut sorumluluklarında da yardımcı olmaktır. gelecekteki görevler olarak.

Eğitim kılavuzları için iki format olabilir:

Şirket politikaları, kuralları ve yönetmelikleri hakkında, görevine bakılmaksızın her çalışanın uyması gereken genel bilgiler verecek bir program. Bu tür eğitim kılavuzları, kuruma adım attığı gün çalışana teslim edilmelidir. Yeni adayın şirketin iç sistemlerini ve prosedürlerini anlamasına yardımcı olur. Bu tür çalışan eğitim kılavuzları, şirketin zamanlamaları, kıyafet yönetmeliği, çalışma yasaları, güvenlik teknikleri, öğle yemeği saatleri, izin politikası, hiyerarşi, raporlama sistemi, derecelendirme sistemi vb. Hakkında ayrıntılı bilgi verir. Yalnızca kuruluşla doğrudan ilişkili olan tüm bireyler için geçerli olan genel bilgileri içerirler.

Güven Bana; hiç kimse katıldığı ilk gün kendisine ne söylendiğini hatırlamıyor. Çalışanların kafa karışıklıkları ve yanlış anlaşılmalar durumunda başvurmaları için her şeyin yazılı olmasına izin verin. Çalışanlar ayrıca, üstlerini ve diğer çalışanları rahatsız etmeden çalışan kılavuzlarına başvurabilirler. Çalışan eğitim kılavuzları da her düzeyde şeffaflık sağlar. Satış uzmanı, yönetici yönetici veya Başkan Yardımcısı olsun, kurallar herkes için aynıdır.

Çalışan eğitim kılavuzlarının diğer türleri, projeyle ilgili, pozisyonla ilgili, görevle ilgili özel bilgiler verenlerdir. Bu tür eğitim kılavuzları, çalışanın temel sorumluluk alanlarına ve uzmanlık alanlarına göre tasarlanmıştır. Bu kılavuzlar, belirli bir görevin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda belirli bilgiler verir.

Pozisyona özel eğitim kılavuzları, çalışanların, diğer çalışanlarını gölgede bırakmalarına ve kendilerine ait bir iz bırakmalarına yardımcı olacak ek beceriler edinmelerine yardımcı olur. Bu tür eğitim kılavuzları ayrıca belirli görevlere ve rollere odaklanabilir. Bu tür kılavuzlar, çalışanları görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getirmeleri için yönlendirir ve bir yere sıkışmışlarsa onlara yardımcı olur. Bir pazarlama uzmanının çalışan eğitim kılavuzu, bir MIS yöneticisininkinden farklı olacaktır.

Pazarlama uzmanının marka konumlandırma, sosyal beceriler, zaman yönetimi, sunum becerileri, etkili dinleme becerileri vb. Konularında eğitime ihtiyacı vardır. Bir MIS yöneticisinin çalışan eğitim kılavuzu, raporlama formatlarına, mükemmelliğe vb. Işık tutmalıdır.

Çalışan eğitim kılavuzları doğru ve ilgili bilgilere sahip olmalıdır. Dilbilgisi ve yazım hataları olmadığından emin olun. İnsanlar anlamakta zorlanabileceğinden karmaşık jargon kullanmayın. Çalışan eğitim formatları “takip etmesi kolay” bir formatta olmalıdır.