çalışan gelişim

Çalışan Gelişim Planı

Çalışan gelişim planı, organizasyona daha etkili bir şekilde katkıda bulunmak için çalışanların becerilerini ve bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olan sürekli bir süreçtir.

Sadece ofise gelip zamanında ayrılmak için para almadığınızı unutmayın. Diğerlerinden ayrılmak için gerçekten olağanüstü derecede iyi performans göstermeniz gerekiyor. Çalışanların değişen ortamda ve işyerindeki şiddetli rekabette hayatta kalabilmek için bilgilerini zamanla yükseltmeleri esastır.

Çalışan gelişim planı süreci, bir bireyin bir organizasyona katıldığı ilk günden itibaren başlar. Çalışan gelişim planını uygulamak için yıllık değerlendirmeleri beklemek zorunda değilsiniz. Yeni çalışanları işe almak ve yönlendirmek de çalışan gelişiminin etkili yollarıdır.

Neden çalışan gelişim planı yapılır?

Çalışan geliştirme planı, bir çalışanı hem mevcut hem de gelecekteki görevleri için hazırlar ve onu kuruluşa sadık ve adanmış hale getirir.

Bir çalışan, işinin ilk gününde bile rahat hissetmelidir. Performans, bir çalışanın bir organizasyona adım attığı ilk gün başlar. Başlangıç ​​programlarının anlamlı olduğundan ve sadece bir formalite olmadığından emin olun. Oryantasyon programları, çalışanı kuruluşun politikaları ve prosedürleri, kuralları ve düzenlemeleri hakkında bilgilendirmelidir. Bir bireyin eğitim niteliği, geçmişi, geçmiş deneyimi, uzmanlığı ve ilgi alanları doğrultusunda kilit sorumluluk alanlarını tasarlar. Kendisine, bir bireyin ileride başvurmak üzere eve götürebileceği kılavuzlar, broşürler veya çalışan el kitapları sağlayın. Takım yöneticileri veya rapor veren patronlar ideal olarak yeni çalışanla onu kuruma yönlendirmek için kaliteli zaman geçirmelidir. Onu gereksiz bilgilerle aşırı yüklemeyin. İnan bana, o asla geri dönmeyecek. İş beklentileri çalışanlara ilk gün kendisi iletilmelidir. Herhangi bir geri bildirim veya soruya açık olun. Yeni üyeden, işçi arkadaşlarıyla öğle yemeği yemesini isteyin. Takım üyelerine aşina olmasına izin verin. Sonuçta onlarla çalışmak zorunda.

Yöneticiler, çalışanlara düzenli geri bildirimde bulunmalıdır. Performans değerlendirmeleri veya promosyonları çalışanları şaşırtmamalıdır. Çalışanlarınıza karşı çok şeffaf olun. Onlara organizasyondaki mevcut performanslarının ve büyüme şemalarının net bir resmini verin.

İki tür çalışan gelişim planı vardır:

Profesyonel gelişim

Bu tür çalışan gelişim planları, bireylerin kariyer gelişimlerine yardımcı olmak için oluşturulur. Böyle bir planda, bir ekip yöneticisi ekip üyeleriyle birlikte oturur ve gelişim hedeflerinin ne zaman gerçekleştirilebileceğine dair belirli son tarihler ile büyüme planları tasarlar. Çalışanlara eğitimleri ve çalışan geliştirme faaliyetlerini ciddiye almaları için süre verilmesi esastır. Çalışanlar, yeni beceriler ve bilgiler edinmek için eğitim oturumlarına, seminerlere, konferanslara katılmaya teşvik edilir.

Gelişme

Yöneticiler, PIP olarak da adlandırılan bir performans yönetim planı tasarlar ve çalışanların performanslarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için bir eylem planı oluşturur. Çalışanlar sadece mesleki gelişimleri için değil kişisel gelişimleri için de eğitilirler. Uzun vadede onlara yardımcı olacak davranışsal becerileri, iletişim becerilerini, kişilerarası becerileri geliştirmek için girişimlerde bulunulur.

Çalışan gelişim planlarının takibi

En önemli aşama, çalışan gelişim planlarının hayata geçirildiği uygulama aşamasıdır. Takipler çok önemlidir. Çalışan gelişim planının başarılı bir şekilde uygulanmasını engelleyebilecek en küçük sorunu bile tartışın. Hiçbir sorguyu gözetimsiz bırakmayın. Seni daha sonra rahatsız eder.

İlerlemeyi İzle

Çalışan gelişim planlarının çalışanlara nasıl fayda sağladığını bulmak için çalışanların ilerlemesinin ölçülmesi gerekir. Çalışan gelişim planlarının çalışanlara kariyer gelişimlerinde gerçekten yardımcı olup olmadığını öğrenin. Olağanüstü performansınız için yönetim tarafından takdir ediliyor musunuz? Başarınızı kutlamayı unutmayın.