İşyeri Motivasyonu İçin Havuç veya Sopa Yaklaşımı Artık İşe Yaramıyor

“Bu işteyim çünkü başka seçeneğim yok.” Şirketinizin bir çalışanının hissettiği şey buysa, bu ifadenin nasıl daha olumlu bir şeye dönüştürülebileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Bir çalışanın işini sevmesini sağlamak kimin sorumluluğudur?

Bir çalışan – işveren, insan kaynakları uzmanları kulağa adil gelen farklı bir bakış açısına sahiptir. Çalışmayı birbirleri için eğlenceli hale getirmek için birlikte çalışması gereken hem işveren hem de çalışandır.

Burada, çalışanların işlerini sevip sevmediklerini belirlemede en üst faktör olarak ‘maaş’ı sıralamadıklarını bilmek ilginçtir. O halde onlar için önemli olan – “önemli” olanı yapma fırsatı. Hemen hemen tüm çalışanlar büyük resmin bir parçası hissetmek ister ve bir şekilde organizasyonel hedeflere katkıda bulunmak ister. Sıradan, rutin işler onları asla heyecanlandırmaz – onları heyecanlandıran şey, yeteneklerini kullanmaları için onları zorlayan işler. Doğru Yönetim Danışmanları bir ara bir anket yaptılar ve ankete katılan yaklaşık 500 işçinin% 83’ünün “işteki zorluklar” nedeniyle motive edildiğini buldu. Ayrıca, Harvard Business Review’un bir yönetici editörüne göre, maaş ve promosyonlar, etkisiz bir şekilde ele alındığında insanların motivasyonunu düşürmek için harika bir iş çıkarabilirken, insanları motive etmede o kadar etkili değiller.

Öyleyse işyerinde etkili motivasyon için ne yapılması gerekiyor?

Ödülleri doğrudan Performansa Bağlayın – Bir kuruluş, en çok hak eden çalışanı teşvik eden adil bir ödül yapısı benimsemelidir. Teşvik yapısının yerinde olması sorunu çözmez … Bunu uygulanabilir kılan, çalışanların sisteme güvenmeleri ve iyi performans gösterirlerse ödüllendirileceklerine inanmalarıdır.

Çalışanları övün

Ödül alan kişiler listesinde bir çalışanın adı yer almasa da devam edin ve ne kadar küçük olursa olsun iyi yapılmış bir iş için o çalışana iltifat edin. Bir çalışanı sırtına vurmaktan daha tatmin edici bir şey olamaz.

Şeffaf olun

Daha sonraki bir aşamada çalışanlarla paylaşmak isteyebileceğiniz bazı stratejik kararlar olsa da, çalışanların söylentilere teslim olmadıklarından emin olun. Çalışanlarla iletişim halinde kalın.

Kişisel gelişim planı üzerinde çalışın

Her çalışan kendi kariyerinden sorumludur. Yöneticisi tarafından tartışıldığı ve kararlaştırıldığı şekilde “Kişisel Gelişim Planı” [PDP] doğrultusunda çalışmalıdır. Eğitim şirketinin neler sunduğunu ve geliştirme ihtiyaçlarına en uygun olanı bulun. Bu sizi nasıl motive edecek – eğitimin her zaman pazarlanabilirliğinizi artırdığını ve kariyerinizi geliştirdiğini unutmayın.

Katılım ve Ağ

Bire bir ilginin mümkün olmayabileceği bir şirkette çalıştığınızı unutmayın. Bir tartışmaya katılmak için bir davet beklemeyin. Bir forumun parçasıysanız, fikrinizi ifade etme ve sürecin bir parçası olma hakkına sahipsiniz. Kendinizi ifade etmek, kendinizi motive etmenin iyi bir yoludur.