Çalışan Gelişimi nedir?

Çalışan Gelişimi nedir? Bir organizasyondaki bireyler, onun hayati kaynağını oluşturur ve değer verilmeli, beslenmeli ve muhafaza edilmelidir. Çalışanlar, bir organizasyonun en değerli varlıkları ve gerçekten bel kemiğidir.

Her çalışan kendi yolunda bir organizasyonun başarısına veya başarısızlığına katkıda bulunur. Bir organizasyonda çalışanlar olmadan, en son teknolojiye sahip en güçlü makineler bile çalışmayacaktır.

Çalışanlar, kuruluşlarını yalnızca para kazanmanın bir kaynağı olarak görmemelidir. Unutma, işin sadece sabah gelip, akşam çıkıp maaş çekini almak değil. Öte yandan işverenler, çalışanlarına köle muamelesi yapmamalıdır. İşverenler, daha sonra vazgeçilmez kaynaklar haline gelebilmeleri için zamanlarını ve kaynaklarını eğitime ve işgücünü geliştirmeye yatırmalıdır. Çalışanlar geliştirilmeli ve en kötü durumlarla bile yüzleşmek için hazırlıklı olmalıdır.

Çalışan Gelişimi nedir?

Çalışan gelişimi, bir bireyin mevcut becerilerini ve bilgilerini yükseltmek için çalışanın ve işverenin ortak girişimidir. Çalışanların kıyasıya rekabetten ayakta kalabilmeleri için sektördeki son gelişmeleri yakından takip etmeleri büyük önem taşımaktadır. İnanın bana, etrafınızda olup bitenlerin farkında değilseniz, oyunun dışında olacağınızı bile fark etmeden. Dedikleri gibi, eğitim için gerçekten bir yaş sınırı yok. Bilgiyi yükseltmek, zamanın değişimiyle yaşamak için çok önemlidir. Çalışan gelişimi, eğitimde, bir çalışanın becerilerini keskinleştirmede ve mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmede uzun bir yol kat eder. Bir meslekten olmayan kişinin dilinde, çalışan gelişimi, güvenilir kaynaklar haline gelmeleri ve sonunda kuruluşa fayda sağlamaları için çalışanların geliştirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Çalışanlar ayrıca, çalışan geliştirme faaliyetlerinin bir sonucu olarak kuruma karşı bir bağlılık duygusu geliştirirler.

Kuruluşlar, çalışanlarını çalışan geliştirme faaliyetlerine katılmaya teşvik etmelidir. Çalışanlar ayrıca beceri geliştirme veya çalışan geliştirme faaliyetlerini ciddiye almalıdır. Eğitimlere veya diğer çalışan geliştirme faaliyetlerine Patronunuz sizden bunu yapmanızı istediği için katılmayın. Katılımınızı işaretlemek için sadece eğitimlere katılmayın. Her yerde aynı fikirleri veya kavramları kullanamazsınız.

Microsoft Excel’i veya Microsoft Word’ü biliyorsanız mükemmeldir. MS excel’in birkaç temel işlevini bilmenin uzun vadede size yardımcı olmayacağını unutmayın. Kısa vadede size yardımcı olabilir. Excel sadece gerekli verilerinizi depolamak değildir. Dikkat edilmesi gereken birçok başka formül ve gelişmiş uygulama vardır.

Becerilerinizi zamanla geliştirin. Çalışan gelişimi, işvereninin desteğiyle çalışanın becerilerini geliştirmek, yeni bilgi ve öğrenimler kazanmak için çeşitli eğitim programlarına katıldığı bir süreç olarak da tanımlanabilir. Her organizasyon, bir çalışanın sadece profesyonelliğine değil, aynı zamanda kişisel gelişimine de yardımcı olan belirli süreçleri takip eder. Çalışan geliştirme faaliyetleri, bir çalışanın çok çalışmasına ve kaliteli iş üretmesine yardımcı olur.

Çalışan Geliştirme Faaliyetlerinden Örnekler

Profesyonel gelişim

Çalışan geliştirme faaliyetleri, bir çalışanın mevcut aşaması ve istenen aşaması dikkate alınarak tanımlanmalıdır. Bir çalışanın şu anki ve arzu edilen aşamasını bilmek, onun eğitim alması gereken tüm türlerde boşlukları bulmanıza yardımcı olur. İnsan kaynakları uzmanları, çalışanları iç veya dış eğitimlere katılmaya, mesleki bilgilerini artırmak ve etkili bir şekilde katkıda bulunmak için çevrimiçi kurslara kaydolmaya teşvik etmelidir.

Kişisel Gelişim

Çalışanlar, yalnızca bir kuruluş kişisel gelişimlerine yardımcı olacak herhangi bir ek fayda veya avantaj sağlamadığında işlerini yük olarak almaya başlarlar.

Yumuşak beceri dersleri, fitness seansları, düşük faiz oranlı krediler, bir çalışanı kaliteli iş yapmaya motive etmekle kalmayıp aynı zamanda çalışan gelişimine de yardımcı olan belirli girişimlerdir.

Çalışan gelişimi yalnızca çalışanların bilgisinin artmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kuruluşların üretkenliğini de artırır. Çalışan geliştirme faaliyetlerinin bir sonucu olarak çalışanlar daha iyi eğitilir ve daha donanımlı hale gelir ve daha yüksek kar elde etmek için daha çok çalışır.