Çalışan Gelişiminin Önemi

Çalışan geliştirme faaliyetleri, bir organizasyonun gerçek varlıkları olan çalışanların büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur.

Çalışanlarınıza motive olmuş hissetmeleri ve kuruma karşı bir sadakat ve bağlılık duygusu geliştirmeleri için saygı duymanız gerekir. Çalışanlarınızın, kuruluşun amaç ve hedeflerine ulaşmak için neredeyse tüm gün boyunca gerçekten çok çabaladığını unutmayın. Takdir edilmeleri gerekiyor. Yönetim, sıkı çalışmalarını kabul etmelidir.

Kuruluşa gönlünü ve ruhunu veren çalışanlar da karşılığında bir şeyler beklerler. Para bir motive edici faktör olabilir, ancak çalışanınızı yalnızca mevcut işine değil, aynı zamanda gelecekteki görevlerine de hazırlarsanız, bunun gibisi yoktur. Çalışanların zamanla büyümesi gerekiyor. Benzer beceri ve teknikleri her yerde uygulayamazsınız. Teknoloji de zamanla demode olur. Bir bireyin şiddetli rekabette ayakta kalabilmek için en son gelişmelerden haberdar olması gerekir.

Çalışanların gelişimi, çalışanların becerilerini geliştirmeleri ve daha iyi performans göstermeleri için mevcut bilgilerini yükseltmeleri için önemlidir. Çalışan geliştirme faaliyetleri ve eğitimleri, bir çalışanın en son gelişmelerden ve çevresinde olup bitenlerden haberdar olmasını sağlar?

Çalışan gelişimi sadece mesleki değil, çalışanların kişisel gelişimi için de önemlidir. Çalışan geliştirme faaliyetleri, bireyleri olumsuz koşullara ve öngörülemeyen durumlara hazırlar.

Her çalışan, işteyken yeni beceriler edinmeyi ve öğrenmeyi sever. Kuruluşlarının kendilerini eğitmek için zaman ve kaynak ayırdığını hissettiklerinde bir gurur duygusu gelişir. Çalışanlardan en iyi şekilde yararlanmak için çalışan gelişimi çok önemlidir.

Şirket içi ve dış kaynaklı eğitimler, konferanslar, seminerler, WebEx oturumları, çalışanları daha iyi ve güvenilir kaynaklar haline getirir. Organizasyonun sorumluluğunun sadece omuzlarında olduğunu hissetmelerini sağlayın. Eğitimler gerçekten de bir çalışanın seviyesini en iyi şekilde yerine getirmesine yardımcı olur, sonunda organizasyona fayda sağlar ve daha yüksek karlar sağlar.

Çalışan gelişimi, organizasyonda her çalışanın yeni beceriler öğrenmeye ve yeni şeyler öğrenmeye motive edildiği bir öğrenme kültürü yaratır. Kariyerlerine gerçekten ekstra bir destek vermeniz gerekiyor. Onları okuma alışkanlığını telkin etmeleri için motive edin. İşleriyle birlikte becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak çeşitli çevrimiçi veya uzaktan eğitim kurslarına kaydolmaları için onları teşvik edin.

Çalışan gelişimi, bir çalışanın kendi kendini analiz etmesine yardımcı olur. Nerede eksik olduğunu ve tüm yeni becerilerin ve öğrenmelerin performansını iyileştirmesine ve daha iyi sonuçlar elde etmesine yardımcı olacağını bilir. Mevcut aşamanız ile istediğiniz aşama arasındaki boşluğu ölçmek için zaman zaman performansınızı değerlendirmeniz gerekir.

Çalışan geliştirme faaliyetleri ve eğitimleri, çalışanların mevcut aşamaları ile kendilerini beş yıl geride görmek istedikleri yer arasındaki boşluğu gidermelerine yardımcı olur. Çalışan geliştirme faaliyetleri, bir kişiyi sadece şimdiki zamana değil geleceğe de hazırlar.

Eğitim, bir çalışanı kendine bağımlı kıldığı ve en kötü koşullarla bile gülümsemeyle yüzleşebildiği için önemlidir.

Zaman zaman çalışanlarını eğiten kuruluşlar, çalışan yıpranması sorunu ile karşı karşıya kalmazlar. Çalışanlar, rutin işlerinin yanı sıra eğitim aldıkları bu tür organizasyonlardan neredeyse hiç ayrılmamaktadır.

Çalışan gelişimi, çalışanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmede de uzun bir yol kat ediyor. Çeşitli eğitimler, açık ev oturumları, forumlar sonucunda bireyler birbirleriyle daha fazla etkileşime girme ve dolayısıyla yakınlaşma eğilimindedir. Bilgileri paylaşmaktan, ilgili bilgileri aktarmaktan ve hatta işçileri eğitmekten çekinmezler.