çalışan gelişimi

Çalışan Gelişimi ve Motivasyon

Çalışan gelişimi, çalışanlarının becerilerini sürekli olarak geliştirmek ve mevcut bilgilerini zamanla yükseltmek için kuruluşlar tarafından başlatılan girişimleri ifade eder.

Çalışan gelişimi faaliyetleri ve eğitimleri, bireyi kendine bağımlı hale getirir ve öngörülemeyen durumlara hazırlar. Eğitimler sonucunda çalışanlar, seviyelerini en iyi şekilde yerine getirebilir ve kuruma daha etkin katkı sağlayabilirler.

Çalışan Gelişimi ve Motivasyon

Motivasyon, çalışanlardan en iyi sonucu elde etmeye yardımcı olan temel faktörlerden biridir. Çalışanlarınızın iyi performans göstermelerini istiyorsanız, sistem içinde gerçekten önemli hissetmelerini sağlamalısınız. Motivasyon, çalışan gelişiminde önemli bir rol oynar. Çalışanları, yeni bilgiler edinmelerine yardımcı olacak eğitimlere, seminerlere, konferanslara veya diğer girişimlere katılmaya teşvik edin. İnsan kaynakları uzmanları veya ekip yöneticilerinin, çalışanları çeşitli eğitim programlarının becerilerini geliştirmelerine ve uzun vadede onlara nasıl fayda sağlayacağı konusunda ikna etmeleri gerekir.

Çalışanlarla İletişim

İnsan kaynakları uzmanlarının çalışanlarla etkileşime girmesi ve onlara eğitim programlarının hem mesleki hem de kişisel olarak büyümelerine nasıl yardımcı olacağını açıklamaları gerekir. Bir insan kaynakları uzmanı olarak göreviniz sadece eğitim programları veya çalışan geliştirme faaliyetleri tasarlamak değil, aynı zamanda çalışanları gülümsemeyle aynı şeylere katılmaları için motive etmektir. Sadece bir e-posta gönderdiğiniz veya çalışanlar arasında bir poster dağıttığınız için herkesin mekanda bulunmasını beklemeyin. Eğitim programlarının önemini ve bu tür eğitimler sonucunda bir bireyin tüm yeni becerilerin, bilgilerin veya öğrenmelerin neler kazanabileceğini gerçekten vurgulamanız gerekir. Çalışanların günlük işlerinde karşılaştıkları sorunları ve zorlukları çözmelerine izin verin.

Çalışan Gelişimi Öğrenme Kültürü

Kuruluşunuzda, çalışanların çeşitli eğitimlerden geçmek ve yeni öğrenimleri telkin etmek için motive olduklarını hissettikleri bir öğrenme kültürünü teşvik edin. Çalışanlar düşüncelerini ifade etme ve fikirlerini paylaşma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Yenilikçi fikirler, kavramlar ve çözümler üretmelerine izin verin. Herhangi bir çalışanı küçümsemeyin. Birinin ne zaman harika bir fikir bulacağını gerçekten bilmiyorsunuz. Olağanüstü bir görev yaptıklarında onları takdir edin. Organizasyon için vazgeçilmez kaynaklar olduklarını hissetmelerini sağlayın. Takımınız için orada olun. Çalışanlarınıza her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Bu şekilde bir çalışan, çeşitli etkinliklere ve eğitimlere katılmak için motive olmanın yanı sıra, kuruma bağlılık ve bağlılık duygusu da geliştirir.

Eğitim programlarına katılan çalışanlara katılım sertifikaları verin. Onlara promosyonlar, ek sorumluluklar, parasal menfaatler vb. Şeklinde bazı faydalar sağlayın. Kendilerini biraz özel hissetmelerini sağlayın. Eğitimlere katılmayanların gerçekten önemli bir şeyi gözden kaçırdıklarını hissetmelerine izin verin.

Bir ekip yöneticisi olarak işiniz, çalışanlarınıza yeterli büyüme fırsatları sağlamaktır. Çalışanların daha fazlasını başarmasına yardımcı olun. Sonuçları düzenli olarak gözden geçirin. Onlara gerekli geri bildirimleri verin ve eksik oldukları yerleri söyleyin. Asla motivasyonlarını düşürmeyin. Eleştiri, hayal kırıklığına yol açar ve takımın moralini düşürür. Onlara rehberlik edin ve mevcut aşamaları ile istenen aşama arasındaki boşluğu nasıl aşabileceklerini önerin. Onları çeşitli çevrimiçi kurs materyallerine, onları yetiştirecek ve geleceğe hazırlayacak forumlara kaydolmaları için motive edin.

Çalışan geliştirme faaliyetlerini ve eğitim programlarını ciddiye almaları için çalışanlarınıza gerçekten bu ekstra itici gücü vermelisiniz. Hayatlarının peşinden ne zaman koşabilirsin? Ne de olsa kendi kariyerleri konusunda ciddi olmaları gerekiyor.

  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 656
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 315
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 318
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 494
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 1.045