Değişim Nasıl Yönetilir? Değişim yönetimi, organizasyonel değişimi hazırlamak ve desteklemek için uygulanan tüm süreç türlerini kapsayan bir şemsiye terimdir. Bunlar, kaynaklara, iş süreçlerine, bütçe tahsislerine ve bir projenin diğer operasyonel yönlerine uygulanan metodolojilerden değişir. Proje yönetimi bağlamında değişiklik yönetimi, genellikle bir proje üzerinde çalışırken bir değişiklik kontrol sürecini ifade eder. Yani, bir projenin kapsamındaki değişiklik süreci, resmi olarak bir değişiklik yönetim sistemi olarak tanıtılır ve onaylanır.
Değişim yönetimi yalnızca projeler ve kuruluşlarla ilgili değildir. Ekip üyelerini, gerçek insanları değişimi benimsemeleri için hazırlıyorsunuz, donatıyorsunuz ve destekliyorsunuz. Bu, projenin organizasyonel başarısını yönlendirir. Evet, değişim her yerde ve her zaman olabilir ve insanların tepkileri değişebilirken, değişim yönetimi kaos içinde hüküm sürebilecek ve projenizi kontrol edebilecek yapılandırılmış bir yöntem sunar. Ancak bu değişimi yönetmek için güçlü bir lider gerekir
Kesin olan bir şey var: değişim olacak. Bu, herhangi bir ekibin veya projenin kaçınılmaz bir gerçeğidir ve bu nedenle, planlanması gereken herhangi bir projenin bir yönüdür. Değişimi en iyi şekilde planlamak ve buna yanıt vermek için, önce değişim yönetiminin net bir tanımı anlaşılmalıdır.
Farklı Değişiklik Yönetimi Türleri
Öncelikle değişim yönetimi modellerine kafa yormak için, değişikliği üç farklı kategoride meydana geldiği gibi ayırt etmek önemlidir. Büyük değişim konusunu küçük değişim alt kümelerine bölerek, anında daha yönetilebilir hale gelir.
Bireysel Değişim Yönetimi: Tüm değişimlerin kökü insanlardır. Sistemleri ve prosedürleri değiştirebilirsiniz, ancak odadaki insana hitap etmezseniz, hiçbir şeyi değiştirmiş olmazsınız. İnsanların değişmesini sağlamak için konunuzu bilmeniz gerekir. Değişime açık olmak için neyi duymaları gerekir? Onlara geçişte yardımcı olmak için eğitim nasıl ve ne zaman sunulmalı? Bu ticaretin araçları psikolojiktir; Hatta nörobilim, bir kişiyi bir davranıştan diğerine daha üretken bir davranışa yönlendirmek için doğru açıyı bulmaya yardımcı olabilir.
Organizasyonel Değişim Yönetimi: Ekibinizdeki kişiler değişimi etkilemek için temel hedef olsa da, bir projede gerçek bir değişim yaratmak istiyorsanız ele almanız gereken daha büyük, daha organizasyonel sorunlar da vardır. Bunu yapmak için önce değişiklik gerektiren grupların ve nasıl değişmeleri gerektiğinin belirlenmesi gerekir. Ardından, projenin bu bileşenlerini ele alan, herkesin değişimden haberdar edilmesini, koçluk veya eğitim gibi başka bir yöntemle bu değişime öncülük etmeyi ve ardından tüm projenin yönetimi ile kongrede bu değişikliği yönlendirmeyi içeren bir plan oluşturun.
Kurumsal Değişim Yönetimi: Organizasyonel değişimden bir adım öteye gitmek, tüm işletmeye hitap etmektir. Temelde, bir organizasyonun tüm yönlerini kapsayacak şekilde değişiklik yönetimi yazımı almaktır, yani roller, yapı, süreç, projeler, liderlik vb. Değişikliğe makro düzeyde yaklaşarak, mikro düzeyde değişikliği uygulama olasılığınız daha yüksektir değişimle stratejik bir angajman kuruluşun işleyişine uygulandı. Esnek kalabilen ve meydana gelen değişikliklere hızla adapte olabilen çevik bir organizasyon yaratır.
Değişimi Yönetmek İçin Üçlü Kısıtlamayı Kullanma
Projelerde değişim yönetimini anlamanın bir başka yolu da üçlü kısıtlamadır. Üçlü kısıtlama, bir projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirmek için kapsam, bütçe ve kaliteyi yönetme süreci olarak adlandırılan şeydir. Basitçe ifade etmek gerekirse bu, projenizi zamanında, bütçe dahilinde ve paydaşları, müşterileri veya sponsorları tarafından belirlenen standartlara göre tamamlamak anlamına gelir.
Dolayısıyla, değişiklik yönetimi, proje yönetimi planınızda değişiklik yapıldığında projenizdeki üçlü kısıtlamayı kontrol etme sürecidir. Bu belgede, tümü değişiklik yönetimi planınızı etkileyen zaman yönetimi, kapsam yönetimi, bütçe, kalite, risk, sorunlar ve diğer planları ayrıntılı olarak anlattınız.
Değişiklik yönetiminin bir parçası daha sonra üçlü kısıtlamayı izlemek ve anormallikler olduğunda hızlı bir şekilde tanımlayabilmektir. Değişiklikler olduğunda, yalnızca bunları tanımlamakla kalmayıp, aynı zamanda projeyi tehdit edebilecek bir sorun haline gelmeden önce sorunu çözmek için takip etmekten sorumlu bir sorumlu kişiye sahip olmak için bir planınız olmalıdır.