eğitim

Eğitim ve Geliştirme

Eğitim ve geliştirme, insan kaynakları gelişiminin hayati bir parçasıdır. Sürekli artan rekabete, müşterinin kalite ve hizmet beklentisinde artışa ve ardından maliyetleri düşürme ihtiyacına neden olan teknolojinin ilerlemesinin ardından her zamankinden önemli bir rol üstleniyor.

İşçileri yeni işlere hazırlamak için küresel olarak da daha önemli hale geliyor. Bu yazıda, ortaya çıkan eğitim ve gelişim ihtiyacına, bunun bireyler ve işverenler üzerindeki etkilerine daha fazla odaklanacağız.

Ünlü yönetim yazarı Peter Drucker, sanayi işçilerinin bilgi işçileriyle yer değiştirmesinin bir sonucu olarak en hızlı büyüyen endüstrinin eğitim ve gelişim olacağını söyledi. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde, bir tahmine göre teknoloji nüfusun% 75’ini becerisiz hale getiriyor. Bu, gelişmekte olan ülkeler ve gelişme eşiğinde olanlar için geçerlidir. Örneğin Japonya’da, geleneksel olarak erkek işlerine katılan kadınların sayısının artmasıyla, eğitim sadece gerekli iş becerilerini kazandırmak için değil, aynı zamanda onları fiziksel olarak zorlu işlere hazırlamak için de gereklidir. Cinsel taciz politikalarından gerekli iş becerilerine kadar her konuda eğitilirler.

Eğitim ve Gelişim ihtiyacı

Çalışanlara artan eğitim girdisi ihtiyacından teknolojinin sorumlu olduğunu söylemeden önce, ikincisine katkıda bulunan başka faktörlerin de olduğunu anlamak önemlidir. Eğitim, çalışanın bireysel gelişimi ve ilerlemesi için de gereklidir, bu da onu sadece para dışında belirli bir organizasyon için çalışmaya motive eder. Ayrıca, piyasa trendleri, istihdam politikalarındaki değişiklikler ve diğer şeyler hakkında güncel çalışanların eğitimini de talep ediyoruz.

Eğitim ve gelişim ihtiyacına katkıda bulunan en büyük iki faktör:

Değişim

Kelime değişimi hemen hemen her şeyi kapsar. Eğitim ve gelişim ihtiyacına katkı sağlayan en büyük faktörlerden biridir. Aslında ikisi arasında doğrudan bir ilişki var. Değişim, eğitim ve geliştirme ihtiyacına, eğitim ve gelişim ise bireysel ve örgütsel değişime yol açar ve döngü devam eder. Daha spesifik olarak, ihtiyacı yönlendiren teknolojidir; işletmelerin çalışma, rekabet etme ve hizmet verme şeklini değiştiriyor.

Gelişim

Eğitim ve gelişimin daha da önemli hale gelmesinin güçlü nedenlerinden biri yine budur. Para, işte tek motivasyon kaynağı değil ve bu özellikle 21. yüzyıl için çok geçerli. Kuruluşlarla çalışan insanlar, işlerinin dışında istihdamdan daha fazlasını ararlar; benliğin bütünsel gelişimine bakarlar. Örneğin maneviyat ve öz farkındalık dünya üzerinde ivme kazanıyor. İnsanlar, kendisinin farkında olmadığı sürece mümkün olmayabilecek işlerde mutluluk ararlar. Örneğin, ford’da bir birey, işyerindeki performansına görünüşte önemsiz görünen ancak daha da önemli olan bir bireyin ruhsal iyiliğine katkıda bulunan ‘öz farkındalık’ üzerine bir kursa kaydolabilir.

Ancak kritik soru, eğitim ve geliştirmenin kuruluşların performansının en alt satırındaki sonuçları ve katkısı olmaya devam ediyor. Pazar alanında bir liderlik pozisyonu üstlenmek için, bir organizasyonun, sadece öğrenmeye ne kadar harcadıklarını değil, performansı ve üretkenliği doğaçlama yapmak için kullandıkları program türlerini vurgulaması gerekecektir!