Çalışan Gelişim Planı

Etkili Çalışan Gelişim Planı

Çalışan Gelişim Planı, çalışanların hem profesyonel hem de kişisel olarak büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Çalışan Gelişim Planları, çalışanların kariyer gelişimlerine yardımcı olur. Çalışanların becerilerini geliştirmeleri ve işyerindeki değişikliklerden sağ çıkabilmek için mevcut bilgilerini zamanla yükseltmeleri çok önemlidir.

Çalışan Gelişim Planı Etkin Uygulanması

Bir çalışan geliştirme planı oluşturulduktan sonra, sonraki zorluk onu başarılı bir şekilde uygulamaktır. Planınızı hayata geçirirken son derece dikkatli olmalısınız.

Çalışanlarınızın ve organizasyonunuzun neden en başta çalışan gelişim planına ihtiyaç duyduğunu anlamanız mı gerekiyor? Unutmayın, çalışan gelişim planı, çalışanlardan birkaç form ve anket doldurmalarını istemek anlamına gelmez. Anketler ve formlar, çalışanlarınızın sizden ne beklediğini gerçekten öğrenebileceğiniz bir ortam mı? Geri bildirim formları doğru okunmalı ve değerlendirilmelidir. Belge yığınları oluşturmak yardımcı olmaz.

Gerçekten ekip üyelerinizle oturup sorunlarını ayrı ayrı tartışmanız gerekiyor. Becerilerini ve bilgilerini analiz etmelerini isteyin. Doğru ve uygun çözümü sağlamanız için günden güne karşılaştıkları sorunları ve zorluklarını ortaya çıkarmalarına izin verin.

Çalışanlarınızı çalışan gelişim planlarına inandırın. Eğitimlerin, konferansların, forumların, çevrimiçi kursların veya diğer çalışan geliştirme girişimlerinin faydalarını vurgulayın. Çalışanlar, eğitim programlarının önemini anlamaları ve başkalarını da buna katılmaları için motive etmeleri için yararlanmalıdır. Düzenli olarak eğitim programlarına katılan ve hem kendilerine hem de organizasyona fayda sağlamak için yeni öğrenimler ve bilgiler edinmeye çabalayan çalışanlara bir tür özel avantajlar sağlayın.

Çalışan geliştirme süreci her zaman çalışanları resmi eğitimlere, konferanslara, oturumlara, seminerlere, Webex oturumlarına veya resmi tartışmalara davet etmek anlamına gelmez. Çalışanları arada bir gayri resmi bir buluşma için dışarı çıkarmak, çalışanların gelişiminde ve kaldıraçlarını en iyi şekilde sunmaları için onları motive etmede uzun bir yol kat eder.

Çalışanınızın eğitim programlarına katılmasını sağlamak için hayatının peşinde olmanıza gerek yoktur. Her çalışanın fikirlerini ifade etme özgürlüğüne sahip olduğu gayri resmi toplantılar da çalışan gelişimine yardımcı olur. Çalışanlardan sabah toplantıları için bir fincan kahve getirmelerini isteyin. Üzerlerinde herhangi bir baskı oluşturmayın. Asla açılmayacaklardı. Fikirlerine, kavramlarına, fikirlerine saygı duyulmalıdır. Her çalışan eğitim oturumlarına gülümseyerek katıldığında ve dikkate değer bir ilerleme gösterdiğinde, çalışan gelişim planlarının başarıyla uygulandığını otomatik olarak anlarsınız. Çalışanlar, çalışan geliştirme girişimlerini bir yük olarak görmemelidir.

Yöneticiler, çalışanları ve kariyer gelişimlerini öncelik listelerinin en üstünde tutmalıdır. Katı olmayın. Sonunda çalışana fayda sağlayacak ve onu mutlu edecekse, organizasyon politikalarından biraz sapmanız gerekiyorsa tereddüt etmeyin. Yönetim uygulamalarındaki küçük bir değişiklik, bazen çalışan gelişimi üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

Değerleme, çalışanları şaşırtmamalı, onlarla düzenli olarak anlaması tartışılmalıdır. Çalışanlar, kuruluştaki temel sorumluluk alanlarının ve büyüme yollarının farkında olmalıdır.

Çalışanlarınıza “köle” muamelesi yapmayın.

Çalışanlarınıza saygı duymazsanız, hiçbir çalışan geliştirme planı yardımcı olmaz. Çalışanlar, büyük kuruluşların kararlarında söz sahibi olmalıdır.



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 476
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 233
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 229
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 342
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 935