Hızlanma Çağında İnsan Kaynakları Yönetimi

Hızın çok önemli olduğu ve ultra hızlı olmanın (yaşamın ve işin her alanında, iş ve toplumda) başarının belirleyici özelliği olduğu zamanlarda yaşıyoruz.

Gerçekten de, zamanlar o kadar hızlandı ki, olaylara verilen yanıtlar artık günler ve haftalar temelinde değil, saat, dakika ve hatta saniye temelinde zamanlanıyor.

Örneğin, Twitter Yayınları ve Facebook Gönderilerinin her zaman var olan ve her zaman güçlü olan konuşmaları, hem profesyonellerin hem de meslekten olmayan kişilerin, sonuçları veya her iki olaydan kaynaklanan yankıları kontrol etmek için duraklamadan, gelişen ve değişen olaylara ve eğilimlere neredeyse anında yanıt vermesinin beklendiği anlamına gelir. gerçek zamanlı olarak gerçekleşir ve yanıtları eşit derecede hızlıdır.

Hızın İnsan Kaynakları İşlevine Etkisi

Bu, hiçbir iş fonksiyonunun veya kuruluşun, dikkat dağıtıcı ve aynı zamanda yanıt gerektiren sürekli ping ve sürekli gevezelikten muaf olmadığı anlamına gelir.

Böylece, İKY veya İnsan Kaynakları Yönetimi Fonksiyonu, iş ve yaşamın hızlanmasına eşit derecede yakalanmış olur. Bu, İK uzmanlarının sonuçları aylara ve yıllara yayılmak yerine anlık sonuçlar sunmak için stres altında oldukları anlamına gelir.

Örneğin, işe alma ve işe alma. BT veya Bilgi Teknolojileri Sektörünün ve Finansal Hizmetler sektörünün gelişi, işe alma döngülerini çeyrek ve aylara sıkıştırırken, mevcut hızlanma çağı onu günlere ve haftalara daha da sıkıştırdı.

Aslında, BT patlaması sırasında bile, İK yöneticilerinin pozisyonlarını bir çeyrek veya bir ay içinde doldurmaları bekleniyordu ve hatta bu, şimdiye kadar daha ayrıntılı olan işe alım döngüleri için kullanılan İK uzmanları arasında birçok eski zamanlayıcı tarafından çok telaşlı olarak görülüyordu.

Bu, birçok BT ve Hizmet sektörü firması tarafından işe alınan yetenek kalitesinin seyrelmesine neden oldu, çünkü işe alınan adayların teknik ve iletişimleri dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm yönlerinde durum tespiti yapmak için yeterli zaman yoktu. yeteneklerinin yanı sıra geçmişleri ve diğer hayati kontroller.

O Zaman ve Şimdi Hızlanma

1990’larda ve 2000’lerde birçok kuruluş bu tür eksikliklerle yaşamayı öğrenmiş olsa da, şimdi durum hem nitelik hem de nicelik olarak değişti, burada yeteneklerin işe alınması ve haftalar içinde işe alınması bekleniyor.

Aslında buradaki diğer husus, kısıtlı ekonomik durum nedeniyle, birçok kuruluşun, genel giderlere maruz kalmaması ve aynı zamanda mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanması için kendi güçlerini ayrıştırmasıdır.

Bu durum, pozisyonların ve boş pozisyonların hızla ortaya çıktığı ve İK profesyonellerinin, herkesin harekete geçme ve sonuç verme konusunda baskı altında olduğu bir duruma yol açan, kürsüye dokunamayarak onları daha hızlı doldurmaları bekleniyor.

Ayrıca, geçici ve kısa süreli pozisyonların yükselmesiyle birlikte, işe alınan yetenek ya geçici olarak ya da gerektirmeyen sözleşmeli ve satıcıya dayalı pozisyonlarda olduğundan, İK profesyonellerinin işe alımlara ve yeteneklere mümkün olan en kısa sürede onay vermeleri beklenir. kapsamlı inceleme.

Her Şey Şimdi ve Dün Olduğunda

Bununla birlikte, bu aynı zamanda İK yöneticilerinin gelenleri basitçe alamayacağı bir durumdur çünkü bu, kuruluşların çıkarlarını tehlikeye atabilir.

Bu nedenle, çağdaş İK profesyoneli, pozisyonları hızlı bir şekilde doldurma baskısının, temel olmasa da kapsamlı bir inceleme yapma ihtiyacıyla ikiye katlandığı bir çıkmaza kapılmıştır.

Buna ek olarak, performans değerlendirme ve değerlendirme döngüleri de kısaldı ve artan iş yükü, stres ve zorlanma ile başa çıkmak zorunda kaldıklarından İK profesyonelleri üzerinde daha fazla strese yol açtı.

Nitekim, her şey “Şimdi” olduğunda ve İK uzmanlarından “Dün itibariyle” sonuçlar vermeleri beklendiğinde, bu profesyoneller sınıfının Yatırım Bankacıları ve Doktorları arasındaki tükenmişlik oranına şaşmamalı.

Dahası, görev veya üç aylık gözden geçirme tamamlanır tamamlanmaz iş performansı ve diğer özniteliklerle ilgili geri bildirimler aranırken, tüm organizasyonel ekosistemin sürekli ve 24 saat çalışacak şekilde düzenlenmesi gerekir.

İK Mesleği İçin Mevcut Çağın Vaatleri ve Tehlikeleri

Bunu söylemişken, bu artık İK’yı meslek olarak almamanız gerektiği anlamına gelmez. Aksine, İK profesyonelleri, önceki on yıllara kıyasla artık önlerinde daha fazla özerkliğe ve seçeneklere sahip.

Örneğin, Hızlanma Çağı, kurumsal kaynaklar bölüm yöneticilerinin ve sıralama ve dosya çalışanlarının temel yetkinliklerine odaklanarak İK işlevinin bırakılmasına yol açacak şekilde bölünmesi nedeniyle İK profesyonellerinin artık işlevleri ve işleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu anlamına gelmektedir. aşırı müdahale yerine salt oyun İK profesyonellerine.

Dahası, İK profesyonelleri işe alma ve işten çıkarmayla ilgili daha fazla seçeneğe sahiptir, çünkü birincisine işe alma için daha fazla seçenek ve kanal sağlayan bir araç grubu yardımcı olur ve ikincisi, kuruluşlara daha fazla olanak tanıyan iş yasaları ve düzenlemelerinin serbestleştirilmesiyle kolaylaştırılır. küçültme ve işten çıkarmalar üzerindeki güç.

Öte yandan, bu durum ayrıca mahkemelerde aşırı hızlı işten çıkarmanın sorgulanmasına yol açmıştır ve aynı zamanda daha fazla özerklikle işe almanın daha iyi bir yetenek kalitesi sağlamasına gerek yoktur.

Sonuç olarak, çağdaş İK profesyonelleri için fırsatlar ve zorluklar vardır ve bu nedenle, bu profesyonellerin başarısı veya başarısızlığı büyük ölçüde çabukluk sanatında nasıl ustalaştıklarına ve Zen benzeri bir sakinliği sürdürme becerilerini geliştirdiklerine bağlıdır. sürekli oyalanmanın yüzü.