İş Büyütme – Anlamı ve Organizasyona Faydaları

İş büyütme, belirli bir işle ilişkili görevlerin sayısında bir artış olduğu bir iş tasarım tekniğidir. Başka bir deyişle, kişinin görev ve sorumluluklarının kapsamını genişletmek anlamına gelir. Kapsamdaki artış, nitelik olarak nicelikseldir ve niteliksel değildir ve aynı düzeydedir.

İş büyütme, işgücü esnekliğini artırmayı ve aynı zamanda belirli bir süre içinde sürünebilen monotonluğu azaltmayı hedefleyen yatay bir yeniden yapılandırma yöntemidir. Sorumlulukların dikey olarak değil aynı seviyede artması nedeniyle yatay yükleme olarak da bilinir.

Birçoğu, genişlemenin doğası gereği yatay olduğu için eğitime büyük bir ihtiyaç olmadığına inanıyor! Bunun aksine, iş büyütme, özellikle zaman ve insan yönetimi konusunda uygun eğitimi gerektirir. Kişi zaten aynı şeyin farkında olduğu veya bir süredir bunu yaptığı için göreve yönelik eğitim çok gerekli değildir.

İş Büyütmenin Faydaları

Aşağıdakiler, İş genişletmenin başlıca faydalarıdır

Azaltılmış Monotonluk:

Ne kadar ilginç olursa olsun, iş başlangıçta ortaya çıkabilir, er ya da geç insanlar can sıkıntısı ve monotonluktan şikayet eder. İşin genişletilmesi, dikkatlice planlanırsa, can sıkıntısını azaltmaya yardımcı olabilir ve çalışanlar için daha tatmin edici ve tatmin edici hale getirebilir.

Artan İş Esnekliği:

Bir bireyin gerçekleştirdiği görevlerin sayısına bir ek vardır. Bu nedenle, çok yönlü ve yine de belirli yönlerden çok benzer olan görevleri yerine getirme kapsamı artar.

Beceri Eğitimi Gerekli Değildir:

Kişi geçmişte görevi halihazırda yerine getirdiği için, yeni becerilerin kazandırılması için büyük bir gereklilik yoktur. Ancak kişi ve zaman yönetimi müdahaleleri gerekebilir. Böylece iş, onu yapan kişi için daha motive olur.

İş Zenginleştirme ve İş Büyütme

İş zenginleştirme ve iş büyütme arasındaki fark, esas olarak nicelik ve niteliktedir. İş büyütme, daha fazla görev ekleyerek işin kapsamını nicel olarak artırmak anlamına gelirken, iş zenginleştirme, çalışanların daha memnun ve tatmin edici olması için iş kalitesinde iyileşme anlamına gelir.

İş zenginleştirme yoluyla, bir çalışan işinde memnuniyet ve memnuniyet bulur ve iş büyütme yoluyla çalışan, organizasyonda daha sorumlu ve değerli hisseder.

İş zenginleştirme, planlama ve örgütleme işlevlerini gerektirir ve genişleme, bunların yürütülmesini içerir. Her ikisi de birbirini tamamlar, bu işte zenginleştirme güçlendirir ve genişleme yürütür.

İş zenginleştirme, başarı için işin genişletilmesine bağlıdır ve bunun tersi doğru değildir.

İş zenginleştirme, görev ve sorumluluklarda dikey bir genişleme ve kontrol süresi anlamına gelirken, iş genişlemesinde genişleme doğası gereği yataydır.

İş zenginleştirmenin, iş büyütme ile karşılaştırıldığında motivasyon açısından daha büyük etkiye sahip olduğu bulunmuştur. Zenginleştirme, çalışana yönetimsel işleyiş ve daha iyi bir iş profili hakkında daha fazla bilgi verdiği için, büyüme ve gelişmenin bir göstergesi olarak görülüyor. İş yükünü artırmak için bir işveren taktiği olarak görülen iş büyütme konusunda da aynısı geçerli değildir.