İş Tanımı ve İş Özellikleri

İş Analizi, işle ilgili verileri toplamak için birincil araçtır. Süreç, iş tanımı ve iş özelliği dahil olmak üzere iki veri setinin toplanması ve kaydedilmesiyle sonuçlanır. İK yöneticisi bu iki veri setine sahip olana kadar herhangi bir iş pozisyonu doldurulamaz.

Doğru kişiyi doğru yerde ve doğru zamanda yerleştirmek için onları doğru tanımlamak gerekir. Bu, hem işverenin hem de çalışanın tam olarak neyin nasıl teslim edilmesi gerektiğini anlamasına yardımcı olur.

Hem iş tanımı hem de iş özellikleri, iş analizi bilgilerinin önemli parçalarıdır. Bunları açık ve doğru bir şekilde yazmak, organizasyonun ve çalışanların gemideyken birçok zorlukla başa çıkmasına yardımcı olur.

İş Tanımı ve İş Özellikleri

İş tanımının ve iş tanımının hazırlanması yasal gereklilikler olmasa da, istenen sonucu elde etmede hayati bir rol oynar. Bu veri setleri, belirli bir işin gerekliliğinin, değerinin ve kapsamının belirlenmesine yardımcı olur.

İş tanımı, belirli bir işin reklamını yapmak ve bir yetenek havuzunu çekmek için yararlı olan işle ilgili temel verileri içerir. İş unvanı, iş yeri, çalışanlara raporlama, iş özeti, bir işin niteliği ve hedefleri, yapılacak görevler ve görevler, çalışma koşulları, işçinin kullanacağı makine, araç ve gereçler gibi bilgileri ve ilgili tehlikeler.

İş Tanımının Amacı

İş tanımının temel amacı, belirli bir iş için ilan vermek amacıyla işle ilgili verileri toplamaktır. Doğru iş için doğru adayı çekmeye, hedeflemeye, işe almaya ve seçmeye yardımcı olur.

Belirli bir işte neyin teslim edilmesi gerektiğini belirlemek için yapılır. Söz konusu iş açılışı için seçilen çalışanların ne yapması gerektiğini açıklar.
İşe alım personeline, belirli bir görevi veya işi gerçekleştirmek için belirli bir departman veya bölüm tarafından ne tür bir adayın gerekli olduğu konusunda net bir görünüm sağlar. Ayrıca kimin kime rapor vereceğini de netleştirir.

İş tanımı nedir?

Çalışan spesifikasyonları olarak da bilinen bir iş spesifikasyonu, bir işi gerçekleştirmek için gerekli olan eğitim nitelikleri, belirli nitelikler, deneyim seviyesi, fiziksel, duygusal, teknik ve iletişim becerileri, bir işle ilgili sorumluluklar ve diğer olağandışı duyusal taleplerin yazılı bir ifadesidir. Aynı zamanda genel sağlık, akıl sağlığı, zeka, yetenek, hafıza, yargılama, liderlik becerileri, duygusal yetenek, uyum, esneklik, değerler ve etik, davranış ve yaratıcılık vb. İçerir.

İş Tanımının Amacı

İş tanımına göre tanımlanan iş tanımı, adayların belirli bir iş pozisyonuna başvurmaya uygun olup olmadıklarını analiz etmelerine yardımcı olur.
Bir kuruluşun işe alım ekibinin, bir adayın iş açılışına uygun hale getirilmesi için hangi nitelik, nitelik ve özelliklerin olması gerektiğini anlamasına yardımcı olur.

İş Tanımı, iş sorumlulukları, istenen teknik ve fiziksel beceriler, konuşma yeteneği ve çok daha fazlası dahil olmak üzere herhangi bir iş hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Belirli bir iş için en uygun adayı seçmeye yardımcı olur.

İş tanımı ve iş özellikleri, iş analizinin iki ayrılmaz parçasıdır. Bir işi tam olarak tanımlarlar ve hem işverene hem de çalışana tüm işe alma ve seçme sürecinin nasıl devam edeceği konusunda rehberlik ederler. Her iki veri seti de iş ve yetenek arasında doğru bir uyum oluşturmak, performansı değerlendirmek ve eğitim ihtiyaçlarını analiz etmek ve bir kişinin değerini ölçmek için son derece uygundur.