İş Yerinde Organize Olmak İçin İpuçları

İş yerinde organize olmak, çalışan verimliliğini ve üretkenliğini artırır.

Önemli ve acil olana odaklanın. Şu anda önemli olmayan şeyleri yapmakla gereksiz yere zaman kaybetmeyin. Gününüzü iyi planlayın. Güne başlamadan önce, bir gün demeden önce tamamlamanız gereken faaliyetlerin bir listesini yapın.

Yapılacaklar listesi, neyin önemli olduğunu ve yüksek öncelikte yapılması gerektiğini bilmenize yardımcı olur. Gerçekleştirilen görevlere bir onay işareti koyun.

Masanı topla. İhtiyaç duymadığınız her şeyi atın. Önemli belgeler bir klasörde tutulmalıdır. Her şeyi uygun yerinde tutun. Dosyaları uygun şekilde etiketleyin. Dağınık bir masa, çalışanların işe konsantre olmasına izin vermez.

İş yerinde bir planlayıcı veya düzenleyici kullanma alışkanlığı geliştirin. Önemli görevler, aynı şeyi yapmak istediğiniz tarihe karşı bir planlayıcıya yazılmalıdır. Böylelikle önemli bir görevi unutmaz ve istenilen zaman dilimi içerisinde hedeflere ulaşırsınız. Planlayıcınıza tüm taahhütlerinizi düzgün bir şekilde yazın. Masaüstü takvimi de gününüzü iyi planlamanıza yardımcı olur.

Hiçbir çalışan sekiz ila dokuz saat boyunca çalışamaz. Çalışanlardan en iyi sonucu çıkarmak için sağlıklı rekabet şarttır ancak işyerinde gereksiz baskıya yol açmamalıdır. Çalışanların işlerinden zevk almaları gerekir. İş arkadaşlarınızla konuşun ve ne yaptıklarını öğrenin. Onların uzmanlık ve bilgilerinden yararlanmaya çalışın. İnternette gezinmek için biraz zaman ayırın, sosyal ağ sitelerinde güncellemeleri kontrol edin, aileniz ve arkadaşlarınızla konuşun veya ilgili alan adlarınızdaki yenilikleri öğrenin. İş arkadaşlarınızla dedikodu yaparak veya gereksiz söylentiler yayarak zamanınızı boşa harcamadığınızdan emin olun. Öğle yemeğinizin tadını çıkarın, ancak öğle yemeği zamanı bittikten sonra masanıza geri döndüğünüzden emin olun. Zamanınızı iyi yönetin. İş arkadaşlarınızla öğle yemeği yerken işi tartışmayın ve çalışırken başka hiçbir şey düşünmeyin. Sadece patronun yanındayken çalışmayın. Kendi memnuniyetiniz için çalışın.

Bazı kişiler, önemli iletişim numaralarını ve diğer ilgili bilgileri gevşek kağıtlara yazma eğilimindedir. İnan bana, gerçekten ihtiyacın olduğunda kağıdı asla bulamayacaksın. Bir not defterine tüm önemli iletişim numaralarını not edin. Gerekli tüm bilgileri elinizin altında bulundurun. Tüm önemli müşterilerin telefon numaralarını telefon defterinize kaydedin.

Her şeye evet deme. Üstlerinizi memnun etmek için ek sorumluluklar kabul etmeyin. Daha sonra başını belaya sokacak. Uzmanlık ve uzmanlığa göre işin devri son derece önemlidir. Çalışmayı eğitim geçmişinize ve ilgi seviyenize göre kabul edin. Meslektaşlarınıza yardım etmek çok önemlidir, ancak kendi işinizin zarar görmemesini sağlayın.

İşi zamanında bitirmeyi her zaman bir alışkanlık haline getirin. İş yerinde geç oturmaktan kaçının. İnanın bana, aile hayatınızı bozar ve ayrıca stres seviyenizi artırır. Çalışanların ofise zamanında ulaşmaları, işlerini bitirmeleri ve zamanında ayrılmaları gerekir.