İş Yerinde Verimliliği Artırmak İçin İpuçları

Bir kuruluşun sorunsuz çalışması için, çalışanların görevlerin öngörülen zaman çerçevesinde yerine getirilmesini sağlaması önemlidir.

Projelerini zamanında teslim etmezseniz, bir müşteri neden size tekrar gelsin? Çalışanların kendilerini motive hissetmeleri ve minimum hatayla zamanında sonuç vermeleri için işlerini ilginç bulmaları gerekir.

İşyeri verimliliğini artıran bazı basit ipuçlarından geçelim:

Çalışanların birbirleriyle konuşmasına izin verin. Sorunlarını iş arkadaşları ile tartışmalarının ne zararı olur? Sonuçta, gizli olan ve ne pahasına olursa olsun tartışılmaması gereken belirli şeylerin olduğunu anlayacak kadar olgunuz.

Sorumluluklar, bir bireyin ilgi düzeyine, uzmanlığına, geçmiş deneyimine, uzmanlığına göre atanmalıdır. Bir iş uyuşmazlığı olduğunda sorunlar ortaya çıkar. Bir muhasebeci profesyonelinin markanızı etkili bir şekilde tanıtmasını ve istenen zaman dilimi içinde satışları artırmasını nasıl beklersiniz? Pazarlamanın temel temellerinin farkında bile olmayan bir kişi, onu pazarlama veya markalaşma ekibine koyarsanız asla sonuç veremez.

Bir takım yöneticisi olarak, astlarınızın hangi alanlarda maksimum katkı sağlayabileceğini anlamanız gerekir. Onlara aşırı yük hissettirmeyin.

Onları ofise zamanında ulaşmaya ve zamanında ayrılmaya teşvik edin. Çalışanlarınızdan geç saatlere kadar ofiste oturmalarını istemeyin. İnanın bana, böyle bir uygulama sadece bireylerin verimini düşürmekle kalmaz aynı zamanda stres düzeylerini de artırır. Bireylerin ertesi gün dinç ve mutlu dönmeleri için arkadaşları ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmeleri ve dinlenmeleri gerekir.

Çalışanların iş istasyonlarını haftada en az bir kez düzenlemesi gerekir. Gelecekte faydası olmayacağını düşündüğünüz her şeyi atın. Masanızı temiz tutun. Kırtasiye malzemeleri uygun yerlerinde saklanmalıdır. Tüm önemli belgelerinizi düzgün bir şekilde bir klasörde dosyalayın. Tüm dosyalarınıza etiket koyun. İnanın bana, bu şekilde gereksiz aramalarla zamanınızı boşa harcamazsınız. Bir planlayıcı ve masa üstü takvim kullanma alışkanlığı geliştirin. Planlayıcıdaki tüm önemli etkinlikleri son tarihlerine göre not alın. Tüm önemli iletişim numaralarını elinizin altında bulundurun.

Her şeye öncelik vermeyi öğrenin. Şu anda gerekli olmayan şeylere odaklanmayın. Öncelikle acil olan ödevlerin bitirilmesi gerekir. Bir “YAPILACAKLAR” listesi hazırlayın. Bir gün demeden önce tamamlamanız gereken her şeyi yazın. Bir görev bittiğinde, hemen karşısına bir onay işareti koyun.

Zamanınızı iyi yönetin. Kendinize mantıklı olun. İşyerinde eşinizle, akrabalarınızla konuşmada veya kişisel postalarınızı kontrol etmede yanlış bir şey yoktur. İnanın bana, bunu herkes yapar. Çalışanlar ortalıkta dolanmak, dedikodu yapmak ve gereksiz söylentileri yaymakla zamanlarını boşa harcadığında iş zarar görür. İşyerinde kişisel telefon görüşmelerinin süresini sınırlandırın. Sıkı çalışmanız ve verimliliğiniz için para aldığınızı anlayacak kadar zeki olmadığınız sürece hiçbir şey yardımcı olmaz. Patronunuz sizi her zaman kontrol edemez. Gereksiz pop-up’ları, şakalı siteleri, para kazanma hilelerini, oyunları vb. Görmezden gelin.

Çalışanlar bazı kararları kendi başlarına alabilecek durumda olmalıdır. Küçük şeyler için bile neden her zaman yöneticinin onayını bekleyesiniz? Bireylerin verimini düşürür ve sonunda işi geciktirir.

Postalarınızı filtreleyin. Her postayı yanıtlamanıza gerek yok. Postaları görmezden gelin, önemli olmadığını düşünüyorsunuz.