İşin Yeniden Tasarımı – Anlam, Süreç ve Avantajları

Çalışanlar veya çalışanlar için daha cesaret verici ve ilham verici hale getirmek için belirli bir işin görevlerini, görevlerini ve sorumluluklarını içeren unsurları yeniden yapılandırmak, işin yeniden tasarlanması olarak bilinir.

Süreç, çalışanları motive etmek ve onları organizasyonun önemli bir varlığı olarak hissettirmek için görevlerin ve işlevlerin çeşitliliğini artırmak için işle ilgili içerik ve boyutları gözden geçirmeyi, analiz etmeyi, değiştirmeyi, yeniden düzenlemeyi ve yeniden düzenlemeyi içerir. İşi yeniden tasarlamanın temel amacı, doğru insanı doğru işe yerleştirmek ve memnuniyet düzeylerini artırırken maksimum çıktı elde etmektir.

İş Yeniden Tasarım Süreci

İş İçeriğinin Revize Edilmesi: İşin yeniden tasarlanması süreci, kişi ve iş arasındaki tutarsızlığı belirlemek için işle ilgili bilgilerin yeniden toplanmasını ve gözden geçirilmesini içerir.

İşle İlgili Bilgilerin Analiz Edilmesi:

İş analisti iş içeriğini yeniden toplayıp revize ettikten sonra, tutarsızlıkları analiz etmek bir sonraki adımdır. İşle ilgili görevleri ve görevleri yerine getirmedeki engelleri belirlemek ve bir çalışanın neden beklenen çıktıyı sağlayamadığını araştırmak için yapılır.

İş Unsurlarını Değiştirmek:

Bir sonraki adım iş unsurlarını değiştirmektir. Fazladan sorumlulukların azaltılmasını veya daha fazla işlevin eklenmesini ve daha yüksek bir hesap verebilirlik derecesini içerebilir. İş içeriğini değiştirmenin temel amacı, bir işi, çalışanları daha çok çalışmaya ve daha iyi performans göstermeye teşvik edecek şekilde tasarlamaktır.

İş Tanımı ve Şartnamenin Reformu:

Bir iş analistinin, iş unsurlarını değiştirdikten sonra, belirli bir yere yerleştirilen işçinin kendisinden beklenenleri sağlayabilmesini sağlamak için iş tanımını ve şartnamesini yeniden düzenlemesi gerekir.
İşle İlgili Görev ve Görevlerin Yeniden Düzenlenmesi: Bir sonraki adım, yeni veya değiştirilmiş görevlerin ve işlevlerin çalışanlara yeniden tahsis edilmesidir. Döndürülerek, zenginleştirilerek, büyütülerek ve mühendislik yapılarak yapılabilir. Fikir, memnuniyet düzeylerini artırırken oyuncuları motive etmektir.

İşi Yeniden Tasarlamanın Avantajları

İş Yaşamının Kalitesini Artırır: İşin yeniden tasarlanması çalışanları motive eder ve iş yaşamlarının kalitesini yükseltir. İş başında verimliliklerini artırır ve daha iyi performans göstermeleri için onları teşvik eder.
Organizasyonun ve Çalışanların Verimliliğini Artırır: İş fonksiyonlarını ve görevlerini değiştirmek, çalışanları daha rahat hale getirir ve memnuniyet düzeylerini artırır. Belirsiz iş sorumlulukları ve görevleri, onları daha çok çalışmaya ve en iyi çıktılarını vermeye motive eder. Sadece bu değil, aynı zamanda bir kuruluşun üretkenliğinin artmasıyla da sonuçlanır.
Çalışanlarda Aidiyet Duygusu Getirir: İşi yeniden tasarlamak ve çalışanların iyi oldukları şeyi yapmalarına izin vermek, onlarda kuruma karşı bir aidiyet duygusu yaratır. Yeteneği organizasyonda tutmak ve sorumluluklarını daha iyi bir şekilde yerine getirmeye teşvik etmek etkili bir stratejidir.

Doğru Kişi-İş Uyumu Yaratır:

İşin Yeniden Tasarımı, çalışanların tam potansiyelini kullanırken doğru bir kişi-iş uyumu yaratmada önemli bir rol oynar. Çalışanların yanı sıra organizasyonun hedeflerine veya hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

Bu nedenle, işin yeniden tasarlanmasının amacı, organizasyonda mevcut olan görev önemi ve beceri çeşitliliğini belirlemek ve işle ilgili görev ve sorumlulukları bir çalışanın sahip olduğu belirli becerilere göre yeniden tahsis etmektir.