Katılımcı Yönetimin Faydaları

Katılımcı yönetim, yapılan ürünlere bitişik olan yöneticiler ve çalışanlar arasında yenilik ve bilgi paylaşımına izin verir. En yakın olanlar, kalite kontrol için daha iyi geribildirim verebilir, verimli üretim süreçleri tasarlayabilir ve bunun için strateji oluşturabilirler.

Katılımcı yönetimin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

İnovasyon ve artan verimlilik:

Problem çözme süreci ve yeni fikirlere açıklık inavasyonla sonuçlanabilir. Bunun dışında yukarıda belirtildiği gibi çalışanlar ve yöneticiler arasında da bilgi paylaşımı vardır. Bu, zemin seviyesinde belirli bir sürecin parçası olanların, daha yüksek verimlilik için girdiler verdiği anlamına gelir. Bunun, ürün kalitesinin iyileştirilmesine ve üretim maliyetinin azaltılmasına yardımcı olan ikili etkileri vardır.

Zamanındalık:

Yöneticiler ile çalışanlar arasında ve farklı birimlerdeki çalışanlar arasında gelişmiş iletişim vardır. Zamanla bir boşluk veya kusur bildirilir.

Çalışan Memnuniyeti ve Motivasyonu:

Çalışanların güçlendirilmesi, işlerine sahip olmalarını veya işlerine olan ilgilerini artırır. Bu, verimliliği ve üretkenliği artırır. Sonuç olarak, devamsızlık azalır ve çalışan devir hızı azalır. Bu aynı zamanda daha fazla insanı kuruma ve işe çekmede işe yarar.

Ürün kalitesi:

Karar vermedeki bir söz, işçilerin, ayrı oldukları sürecin verimliliğini artırmak için hemen düzeltici önlemleri belirleyip önerebilecekleri anlamına gelir. Bu, ürün veya hizmette kalite kontrolün en düşük seviyede uygulandığı anlamına gelir.

Daha az denetim gereksinimi:

Kişinin beceri setini genişletmeye gereken vurgu ile kendini yönetmeye daha fazla odaklanır. Bunun en büyük faydalarından biri, gözetim ve destek personeline daha az ihtiyaç duyulmasıdır.

Şikayetin daha iyi giderilmesi:

Artan iletişim, şikayet sayısının azalması ve anlaşmazlığın hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesinin yolunu açar (genellikle yerinde). Sendika-yönetim ilişkisi de yararlanılır ve güçlendirilir.

İşe Alım Esnekliği:

Çapraz eğitimin bir sonucu olarak işe alma esnekliği artar. Ekip üyeleri arasında artan koordinasyon, yeni işe alınan kişiler için de bir rahatlık alanı sunar.

Katılımcı yönetim, bu nedenle, bir çalışanın iş sahipliğinin genel olarak artmasıyla sonuçlanır. Bu güçlendirme, artan verimlilik, daha iyi üretkenlik, gelişmiş moral ve iş tatmini sağlayabilir. Ancak, katılımcı yönetimin organizasyon kültüründe genel bir değişiklik gerektirmesi gerçeği, özellikle de bürokratik bir karar verme tarzı mevcut olduğunda, bunun uygulanması büyük bir zorluk olabilir!



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 662
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 320
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 321
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 500
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 1.055