Yetkilendirmenin Önemi

Yetki devri, yetki ve yetkilerin astlar arasında bölündüğü ve paylaşıldığı bir süreçtir. Bir yöneticinin işi kapasitesinin ötesine geçtiğinde, işi paylaşmak için bir sistem olmalıdır. Yetki devri bu şekilde organizasyon işlevinde önemli bir araç haline gelir. Yetki verme yoluyla, bir yönetici aslında, işini astları ile bölerek / çarparak kendisini çoğaltır. Yetkilendirmenin önemi şu şekilde gerekçelendirilebilir:

Yetki verme yoluyla, bir yönetici işi bölebilir ve astlara tahsis edebilir. Bu, planlama, iş analizi vb. Gibi önemli alanlarda çalışabilmesi için iş yükünü azaltmaya yardımcı olur.

Üstüne yükün azaltılmasıyla, enerjisini önemli ve kritik endişe verici konulara yoğunlaştırabilir. Bu şekilde iş biriminde olduğu kadar işinde de etkinlik getirebilir. Bu etkinlik, bir yöneticinin yetenek ve becerilerini en iyi şekilde kanıtlamasına yardımcı olur.

Yetki devri, üst-ast ilişkisinin dayandığı zemindir. Bir organizasyon, otorite üst seviyeden aşağıya doğru akarken çalışır. Bu aslında yetkilendirme yoluyla üst-ast ilişkisinin anlamlı hale geldiğini göstermektedir. Otorite akışı, sonuçlara ulaşmanın bir yolu olan yukarıdan aşağıya doğrudur.
Yetki devri bir bakıma astlara yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri için yeterli alan ve alan sağlar. Yetki devri yoluyla, astlar bir önem duygusu kazanır. Çalışmak için motive olurlar ve bu motivasyon bir endişeye uygun sonuçlar sağlar. Üstler ve astlar arasındaki ilişkide istikrar ve sağlamlık getirmek için iş tatmini önemli bir kriterdir. Delegasyon ayrıca, daha yaratıcı ve verimli olabilmeleri için astların monotonluğunu kırmaya da yardımcı olur.

Yetki devri sadece astlara yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yöneticilerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Yönetici, delegasyon yoluyla önemli konulara odaklanmak için yeterli zaman aldığından, karar verme mekanizmaları güçlenir ve bir şekilde bir yöneticide gerekli olan yetenekleri geliştirebilirler. Yetki vererek ve işi yaptırarak, yöneticinin iletişim becerileri, denetim ve rehberlik kazanmasına yardımcı olur, etkili motivasyon ve liderlik özellikleri gelişir. Bu nedenle, sadece yetkilendirme yoluyla, bir yönetici özellikleri üzerinde test edilebilir.

Yetki devri hem üstlere hem de astlara yardım eder. Bu, bir şekilde, bir endişenin çalışmasına istikrar kazandırır. Etkili sonuçlarla, bir endişe daha fazla departman oluşturmayı ve iş akışı akışını düşünebilir. Bu, deneyimli, yetenekli yöneticileri bu pozisyonlara kaydırarak yerine getirilebilecek daha fazla yöneticinin oluşturulmasını gerektirecektir. Bu, bir endişenin istikrarı için çok önemli olan hem sanal hem de yatay büyümeye yardımcı olur.

Bu nedenle, yukarıdaki noktalardan, yetkilendirmenin sadece bir süreç olmadığını, yöneticinin kendisini çoğalttığı ve bir endişeye istikrar, yetenek ve sağlamlık getirebildiği bir yol olduğunu haklı gösterebiliriz.