Yönetimin Yönlendirme İşlevi

Yönetmenin, önceden belirlenmiş hedeflere ulaşmak için çalışanların performansını yöneticiler tarafından yönlendirildiği, yönlendirildiği ve denetlediği bir süreç olduğu söylenir.

Yönetmenin, yönetim sürecinin kalbi olduğu söyleniyor. Yönlendirme işlevi yerine getirilmezse planlamanın, organizasyonun, kadrolaşmanın hiçbir önemi yoktur.

Yönetici eylemi başlatır ve buradan fiili çalışma başlar. Yönün insan faktörlerinden oluştuğu söyleniyor. Basit bir ifadeyle, işçilere rehberlik sağlamak, iş yapmak olarak tanımlanabilir. Yönetim alanında, yönlendirmenin, astları etkili ve verimli bir şekilde çalışmaya teşvik etmek için tasarlanmış tüm faaliyetler olduğu söylenir. Human’a göre, “Yönlendirme, talimatın verilebildiği ve operasyonların başlangıçta planlandığı gibi yürütülebildiği süreç veya teknikten oluşur”. Bu nedenle Yönetmenlik, insanları örgütsel hedeflere ulaşmaları için yönlendirmenin, ilham vermenin, denetlemenin ve eğitmenin işlevidir.

Yönlendirme aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Yaygın İşlev

Yönlendirme , organizasyonun her seviyesinde gereklidir. Her yönetici, astlarına rehberlik ve ilham sağlar.

Sürekli Faaliyet

Yönlendirme, organizasyonun ömrü boyunca devam eden sürekli bir faaliyettir.

İnsan Faktörü

Yönlendirme işlevi astlarla ilgilidir ve bu nedenle insan faktörü ile ilgilidir. İnsan faktörü karmaşık ve davranış öngörülemez olduğundan, yön fonksiyonu önemli hale gelir.

Yaratıcı Etkinlik

Yön işlevi, planları performansa dönüştürmeye yardımcı olur. Bu işlev olmadan insanlar hareketsiz hale gelir ve fiziksel kaynaklar anlamsız hale gelir.

Yönetici Fonksiyonu

Yönlendirme fonksiyonu, bir işletmenin çalışması boyunca her seviyedeki tüm yöneticiler ve yöneticiler tarafından gerçekleştirilir, bir ast, yalnızca üstünden talimat alır.

Delegasyon

Yönün insanlarla ilgili bir işlev olduğu varsayılır. İnsan davranışı, doğası gereği öngörülemez ve insanların davranışlarını işletmenin hedeflerine uygun hale getirme, yöneticinin bu işlevde yaptığı şeydir. Bu nedenle, insan davranışının üstesinden gelmek için hassasiyete sahip olarak adlandırılır.