çalışanı takdir etmek

Çalışanı, Tanıma, Takdir & Ödüllendirme Yönetimi

Şirket çalışanının bağlılığını, motivasyonunu, başarısını, yüksek performansını arttırmak amacıyla şirketler tarafından  Taktir/ Tanıma Ödüllendirme sistemi oluşturulmaktadır.

Çalışanı Takdir & Tanıma Sistemine göre  kıdem ödülleri, teşvik ödülleri, öneri ödülleri, kalite ödülleri, iyileştirme ödülleri ve temsil ödülleri  başlıkları altında çeşitli ödüllendirme formülü uygulamaktadır.

Şirketler tarafından çalışanı Tanıma/Takdir ve Ödül Yönetimi sistemi ile, personel bir taraftan, takdir edilerek, etkili ve özverili çalışmasına imkan sağlamaktadır.

Şirkette, yeni çalışanı tanıma ilgili kısa bilgiler….

  • İş başında eğitim,
  • Hedef belirleme ve geri bildirim,
  • Performans yönetimi ve onay süreci gibi resmi geri bildirim sistemleri,
  • Sürekli çalışan gelişimi,

Çalışanı Ödüllendirmenin, Firmaya  Faydaları Nelerdir:

Çalışanı motive etmek

Stratejik  yönetim sistemi, çalışanların motive edilmesine yardımcı olur. 

Çalışanın performansını arttırmak

Şirketler çalışanların, en doğru performansı sergilediğini görmek isterken, bir taraftan üstün performans gösteren personeli ödüllendirme yoluna gitmektedir.

Yetenekli çalışanı şirkette tutmak

Yetenekli çalışanı şirkette tutmak, doğru işe alım uygulamaları ile işe alınan bir çalışanın söz konusu şirkette daha yüksek bir olasılıkla kalmasını sağlar. Böylece uzun vadede işe alım ve performans yönetimi konusunda şirketin tasarruf etmesi kaçınılmazdır.

İş performansını artırmak

Çalışanın iş performansını artırmak, çalışanın kendisini şirkete bağlı hissetmesini ve motive olmasını sağlayarak, şirketin hedefleri doğrultusunda çalışmasına olanak tanır. Aynı zamanda: Müşteri memnuniyeti ile birlikte şirket performansında da artış görülür.