eğitimin önemi

Eğitim Yönetimi Nedir?

Eğitim yönetimi nedir?  Eğitim Yönetimi şirketlerin IK departmanı tarafından, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, önceden belirlenmiş genel ve özel hedefleri gerçekleştirmek için, firma için faydalı ve etkili işletmek, geliştirmek, yaşayan bir organizma haline getirmek Eğitim yönetiminin görevidir. Eğitim yöneticisinin çalışma alanında başrol oyuncusu insandır. Eğitim yönetimi başarılı uygulandığı takdirde şirketlerin gelirini artırır.

Aile Şirketlerinde eğitim yönetimine fazla yatırım yapılmadığından bu tür şirketler bir süre sonra piyasa ile rekabet edemez hale gelir çünkü kalifiye eleman havuzundaki personel sayısı her geçen gün azalmıştır. Bunun nedeni, sektörel yeniliklerin, geleneksel formatlı şirketler ve çalışanları tarafından reddedilmesi ya da uygulanabilir bulunmamasından kaynaklanır.

Eğitim Yöneticisi Ne İş Yapar?

Eğitim yöneticisi , şirketlerin eğitim hedeflerine ulaşmasından,  personelin motivasyonunu artırmaktan, personelin başarısını yükseltmekten, kurumunun başarılı bir örnek olmasını sağlamaktan sorumludur.

Eğitim Yöneticilerinin İş Tanımları Nelerdir?

  • Kurumsal anlamda personelin eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, tasarlanması uygulanması, ölçme değerlendirme yapılarak sürecin yönetilmesi,
  • Organizasyon gelişimi ve kariyer planlama eğitimlerinin verilmesi,
  • Çalışanların planlama ve organizasyon yeteneklerinin artırılması,
  • Kalite yönetimine ve insan kaynaklarına destek vermesi,
  • Eğitimler,  ihtiyacı olan her personele  verilmesi,
  • Zaman kaybının önlenmesi maliyetin düşürülmesi ve karlılığın artırılması,

beklenir.