Proje Yöneticisi

12 Proje Yöneticisi Yetkinliği

Proje yöneticisi yetkinliği şüphesiz Proje yöneticileri tarafından ihtiyaç duyulan becerilerdir. Proje yönetimi mesleği genelinde, bu becerilerin ne olduğu ve nasıl ölçülmesi gerektiği konusunda tartışmalar vardır.

Genel olarak, beceriler, bir bireyin Duygusal Zeka Bölümü, ‘EQ’ ile ilgili sahip olduğu becerilerdir. Bunlar, iletişim, kişilerarası beceriler ve bir bireyin başkalarıyla nasıl ilişki kurduğu ve sürdürdüğü gibi geniş bir beceriyi kapsar. Bir proje ortamında başkalarının sizinle ortak bir hedefe doğru çalışmasını sağlamak, bir proje teslim etmenin temel taşıdır.

Proje yöneticileri için 12 temel proje yöneticisi yetkinliği

  • İletişim ve Danışma
  • Çatışma ve Kriz Yönetimi
  • Esneklik ve Yaratıcılık
  • Liderlik
  • Öğrenmek ve geliştirmek
  • Müzakere
  • Organizasyonel Etkinlik
  • Problem Çözme ve Karar Verme
  • Profesyonellik ve Etik
  • Güvenilirlik
  • Oto kontrol
  • Takım çalışması

Proje Yöneticisi Yetkinliği önemi ve önceliği, bir projenin veya kuruluşun kültüründen ve ortamından etkilenecektir, ancak bu davranışları geliştirmek ve iyileştirmek, bir proje yöneticisinin, nerede uygulanırsa uygulansın başarılı projeler sunmasına yardımcı olacaktır.

İletişim ve Danışma

İnsanlarla proje ilerlemesi gibi zor gerçeklerin yanı sıra fikirler, düşünceler, gerçekler, duygular, zorluklar, başarılar vb. hakkında etkileşimde bulunmak. Karmaşık fikirleri kolaylıkla aktarabilme becerisine sahip olmak; neyin başarılması gerektiğini açıkça ifade edin; takımın ortak bir hedefe doğru ilerlemesini sağlamak; ve ekip üyelerinin açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmasına izin veren bir ortam teşvik etmek.

Proje Yöneticisi Yetkinliği
Proje Yöneticisi Yetkinliği

Çatışma ve Kriz Yönetimi

Potansiyel çatışma alanlarını önceden tahmin etmek için tüm ekip üyelerinin ihtiyaçlarını ve görüşlerini dinlemek ve bunlara yanıt vermek. Çatışmanın arttığı durumları dağıtma yeteneği, sağlıklı bir proje ortamı sağlar.

Esneklik ve Yaratıcılık

Sorunlar ortaya çıktığında problem çözmenin kapsamını genişletmek için orijinal ve yaratıcı yollarla düşünme. Genel teslimat yöntemlerini veya çözümlerini körü körüne takip etmeden en iyi çözümü ve sonuçları bulmaları için proje ekiplerini teşvik edin. Bir projenin farklı bileşenlerini, şablonlarını, araçlarını ve tekniklerini uyarlamak.

Liderlik

Projenin vizyonunu ve yönünü anlamak ve ekibi buna göre çalışmak için hizalamak. Beceriler arasında temsil yetkisi verme, koçluk yapma, motive etme ve örnek olarak liderlik etme yer alır.

Öğrenme ve Gelişim

Hem kendi becerilerinizin hem de ekibinizin becerilerinin sürekli iyileştirilmesi. Beceri ve yeteneklerin değerlendirilmesi, öğrenme faaliyetlerine katılımın teşvik edilmesi ve öğrenmenin proje ortamında nasıl uygulandığının değerlendirilmesi.

Müzakere

Bilginin analizi, karar verme, istenen sonucu belirleme ve çeşitli seçeneklerden en uygun sonucu anlamanın yanı sıra müzakere için bir strateji geliştirme. Her iki tarafın görüş birliği yoluyla anlaşmaya varmak.

Örgütsel Etkililik

İnsan yönetimi süreçlerini ve politikalarını anlamak ve uygulamak. Kurum kültürünü, organizasyon dinamiklerini ve içinde çalışan bireyleri anlamak, ekibinizden en iyi sonucu almanızı sağlar.

Problem Çözme ve Karar Verme

Her projenin normal bir parçası olan sorunları çözmek ve problemleri çözmek.

Profesyonellik ve etik

Hem kuruluşun hem de projenin ortamları için uygun davranış ve ahlaki ilkelerin yanı sıra bilgi, beceri ve davranış yoluyla gösterilir.

Güvenilirlik

Yapacağını söylediğin şeyi yap. İlgili paydaşlar arasında güven oluşturun ve projeyi başarılı ve Sponsoru memnun etmek için doğru zamanda doğru olanı yapmaları için onlara her gün güvenilebileceklerini iletin.

Öz denetim

Günlük streslerin ele alınmasını ve iş / yaşam dengesinin sürdürülmesini sağlamak için öz denetim ve özyönetim.

Takım Çalışması

Takımın hepimizin bu işte birlikte olduğumuza inandığı bir takım ortamı yaratmak, başarıyı projelendirmek için kritik bir bileşen.



  • Altı Sigma Proje Sözleşmesi Nedir?
    Altı Sigma Proje Sözleşmesi, DMAIC (Tanımla, Ölç, Analiz Et, İyileştir, Kontrol Et) döngüsünde, Tanımlama adımında düzenlenir. İndirme Sayısı: 462
  • Beyin Fırtınası Üzerine Yeni Düşünme
    Kuruluşlarla bir inovasyon kültürü ve bir inovasyon süreci uygulamalarına yardımcı olmak için yaptığımız çalışmalarda, çoğu zaman insanların “yaratıcılık”, “yaratıcı düşünme” ve “beyin fırtınası” terimlerinin anlamı ve farklılıkları konusunda kafalarının karıştığını görüyoruz. İndirme Sayısı: 219
  • Kuruluş Performans Ölçümü
    Performans ölçümü, bir kuruluşun ilerlemesini izlemenin hayati bir parçasıdır. Bir kuruluşun gerçek performans sonuçlarının veya sonuçlarının amaçlanan hedeflerine göre ölçülmesini içerir. İndirme Sayısı: 219
  • Başabaş Analizi Nasıl Yapılır?
    Başabaş analizi yapmak, işletmenizin tüm masrafları karşılamasını ve kar elde etmeye başlamasını tam olarak ne zaman bekleyebileceğinizi belirlemek için önemlidir. Bu, herhangi bir başlangıç ​​işinin ilk günlerinde önemli bir kilometre taşıdır. İndirme Sayısı: 320
  • Raporlu İşçi İşten Çıkarabilir mi?
    Normal şartlarda hastalanıp tedavi gören veya raporlu işçi işten çıkarılamaz ama rapor veya tedavi süresi ihbar süresini 6 hafta aşmışsa tazminatı ödenerek çıkarılabilir. Bu durumda ihbar tazminatı gerekmez, kıdem tazminatı ödemek gerekir. İndirme Sayısı: 919

One Reply to “12 Proje Yöneticisi Yetkinliği”

Comments are closed.